header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Alfred Sisley
 

 
   

De Franse kunstschilder Alfred Sisley werd geboren op 30 oktober in het jaar 1839 in Parijs, maar was van Engelse afkomst.
Uitgezonderd een korte periode in Londen, waar hij in de zakenwereld belandde, woonde en werkte hij het grootste gedeelte van zijn leven in Frankrijk. Via het museum in Londen kwam hij in contact met het werk van Constable en Turner.
In 1862 keerde hij terug naar Parijs en ging studeren bij Gleyre, waar hij de kunstenaars Renoir, Monet en Bazille ontmoette. Vanaf 1863 schilderde dit viertal geregeld samen in de openlucht, waarbij de vrienden een voorkeur hadden voor het bos van Fontainebleau.
In het vroege werk van Alfred Sisley is een zekere invloed te zien van Courbet en Corot.
Pas na 1870 ging Sisley werken op de impressionistische manier.
Tijdens de oorlog van 1870 verdween het familiekapitaal, waardoor Alfred Sisley in het vervolg moest bestaan van de opbrengsten van zijn kunst. Effectbejag was Sisley vreemd. Veelal schilderde hij het leven en de omgeving van de stadjes waar hij woonde. Soms schilderde hij de zelfde voorstelling verschillende keren onder andere omstandigheden. Sisley overleed op 29 januari 1899 in Moret sur Loing.

 
   

Nieuwe pagina 1uw eigen startpagina

copyright WorldwideBase 2005-2009