header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Alvin Ailey
 

 
   
De wereldberoemde danser en choreograaf Alvin Ailey werd geboren op 5 januari 1931 in Rogers, Texas. Zijn jeugdervaring zou hij later gebruiken als muze voor twee van zn meest geliefde werken: "Blues Suite" en "Revelations" . In 1958 start hij Alvin Aileys danstheater op.
Samen met zes andere leerlingen legt hij de basis voor wat een wereldwijd succesverhaal zal worden. Zijn meesterwerk "Revelations" is die springplank.

Ailey creerde 79 balletwerken tijdens zn leven. Maar hij wou niet dat zijn gezelschap louter een magazijn van zijn eigen werk werd. Het gezelschap zet zijn missie voort; ze presenteert werken uit verleden en voegt nieuwe toe voor de toekomst. Hun oeuvre bestaat uit 170 werken van 65 choreografen. Ze zijn het levende bewijs van het unieke aan de Afro-Amerikaanse cultuur. Ze bewaren en verrijken de erfenis van de Amerikaanse moderne dans.
Een 'Aileydanser' moet uitblinken in alle facetten van de danskunst. Ze doorlopen opleidingen in ballet, jazzdans, tapdans, volksdansen Modern Dance-technieken.
Alvin Ailey overleed in 1989. Zijn voormalige sterdanseres Judith Jamison bewaakt sindsdien zijn missie. "Ik hoop dat ik de voortzetting van zijn visie ben. Hij heeft de route uitgestippeld. Ze is duidelijk, en dat werkt."

 
   

Nieuwe pagina 1uw eigen startpagina

copyright WorldwideBase 2005-2009