header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Anne Frank
 

 
   
Op 12 maart 1945 overleed in Bergen-Belsen de 15 jarige Anne Frank.
Anne Frank, in feite Annelies Marie Frank, werd geboren in het Duitse Frankfurt am Main op 12 juni 1929.
Zij was een joods meisje van Duitse afkomst, vluchtte in 1933 met haar ouders naar Nederland en dook tijdens de Duitse bezetting met hen onder. Over haar belevenissen in deze tijd (12 juni 1942 - 1 augustus 1944) schreef zij in haar dagboek, dat eindigt op het moment dat het gezin werd ontdekt en weggevoerd naar Duitsland. Alleen de vader, Otto Frank, overleefde het concentratiekamp. Anne Frank komt via de kampen Westerbork en Auschwitz in het kamp Bergen-Belsen terecht, en daar sterft zij op 12 maart 1945.
Na de bevrijding werd het dagboek gevonden; het werd uitgegeven onder de titel Het achterhuis (1946). Het dagboek werd wereldberoemd en is vertaald in ongeveer vijftig talen in een oplage van circa tien miljoen exemplaren. Anne Frank schreef ook verhalen en sprookjes voor kinderen.
De naar haar genoemde Anne Frank Stichting werd in 1957 opgericht, met als doel de idealen uit te dragen waarvan zij heeft getuigd. Het 'achterhuis' aan de Prinsengracht 263 te Amsterdam, waar de stichting haar documentatiecentrum heeft, is thans Anne Frank-museum.

Zie ook  Anne Frank in onze rubriek
Mensenrechten.  
( Foto :  het Anne Frank-huis in Amsterdam; nu museum. )
 
   

Nieuwe pagina 1uw eigen startpagina

copyright WorldwideBase 2005-2009