header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Brigitte Bardot
 

 
   

De Franse filmactrice, Brigitte Bardot, werd geboren in Parijs op 28 september 1934.
Haar eigenlijke naam is Camille Javal. Haar ouders huwden in 1933 en haar moeder was veertien jaar jonger dan haar vader. Brigitte Bardot groeide op in een familiezaak, maar haar moeder pushte haar om een toekomst uit te bouwen in de muziek- en de danswereld, waar zij blijkbaar veel aanleg voor had. Reeds op haar vijftiende vond je haar terug als model in het Franse magazine 'Elle'.
Haar schoonheid bleef blijkbaar niet onopgemerkt, want in 1952 debuteerde zij als Javotte Memoine in de film 'Le Trou Normand'. Datzelfde jaar maakte ze nog twee films en huwde Roger Vadim. Ze kenden elkaar reeds geruime tijd en wilden trouwen toen Brigitte zeventien was, maar haar ouders lieten dit pas toe op haar 18de. Na vijf jaar liep het huwelijk op de klippen.
Bardot was voor de eerste keer te zien in een Amerikaanse film in 1953 : 'Un acte d'amour', met Kirk Douglas. Ze werd door Marc Allégret ontdekt (Futures Vedettes, 1954). Diens assistent
Roger Vadim, haar eerste echtgenoot, maakte haar in zijn opzienbarende film 'Et Dieu créa la femme' (1956) tot een ster, die in de tweede helft van de jaren vijftig hét schoonheidsideaal en sexsymbool werd. Bardot-films waren jarenlang grote successen voor de Franse filmindustrie. Zij voelde zich echter in de eerste plaats een 'Franse' actrice en keerde terug naar haar roots.
Net voor ze veertig werd trok ze zich terug uit de filmwereld, na de film 'Histoire très bonne et très joyeuse de Colinot Trousse-Chemise' (1973). Bardot werd een voorvechtster voor de rechten van de dieren en richtte in die context haar 'Brigitte Bardot Foundation' op.

 
   

Nieuwe pagina 1uw eigen startpagina

© copyright WorldwideBase 2005-2009