header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Bruce Springsteen
 

 
   
Bruce Springsteen (geboren op 23 september 1949) belichaamt in die periode de energie van de Rock & Roll uit de jaren '50 met de doordachtheid van de jaren '60. Na enkele jaren in verschillende groepjes te hebben gespeeld en het even als folkzanger geprobeerd, wordt Springsteen in 1972 door Mike Appel aan John Hammond voorgesteld en tekent hij een contract bij Columbia Records. Op zijn eerste plaat, Greetings from Asbury Park, klinkt Springsteen nog enigszins als zijn voorbeeld Bob Dylan, maar zijn geweldige talent als zanger en songschrijver is al duidelijk te horen.

De grote doorbraak komt er in 1975 wanneer de zanger met zijn E-Street Band ‘Born to Run’ uitbrengt. Het album belandt in de Amerikaanse top 10 en de zanger groeit uit tot een heus fenomeen. Zijn vierde album verschijnt in de zomer van 1978 en klinkt ingetogener dan de voorganger. Twee jaar later volgt het legendarische dubbelalbum The River- met zijn eerste top-10 hit Hungry Heart - en een wereldtournee. In 1984 verschijnt de rockplaat Born in the U.S.A., waarvan meer dan 10 miljoen exemplaren worden verkocht. Na een succesvolle twee jaar durende wereldtournee keert Springsteen terug met een vijf lp's tellende livebox. Een jaar later volgt het intieme Tunnel of Love. In 1992 verschijnen samen Human Touch en Lucky Town zonder succes. Springsteen komt terug in 1994 met ‘Streets of Philadelphia,’. Het nummer wordt een absolute wereldhit en wint  vier Grammy Awards.
Het langverwachte Tracks, een box van vier cd’s verschijnt in 1998 waarvan in 1999 een uitstekende selectie verschijnt in de vorm van 18 Tracks. Een jaar later haalt de Boss de toorn van de New Yorkse politie over zich door in het nummer ‘American Skin’: 41 Shots' te refereren aan de dood van Amadou Diallo, een West-Afrikaanse immigrant die door de New Yorkse politie werd neergeschoten. De ongewapende man kreeg maar liefst eenenveertig kogels te incasseren.Met zijn gouden stem en met zijn unieke uitstraling weet Bruce Springsteen vandaag de dag nog steeds het publiek te boeien !

 
   

Nieuwe pagina 1uw eigen startpagina

© copyright WorldwideBase 2005-2009