header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Bryan Adams
 

 
   

Op 5 november 1959 werd de Canadese zanger Bryan Guy Adams geboren in Kingston, Ontario.
Bryan Adams is de bekendste Canadese rocker van de jaren ‘80 en ‘90. Zijn carričre begon in 1978, maar zijn eerste doorbraak kwam er in 1983 met het album ‘Cuts like a Knife’ dat platina haalde in Amerika.

Een doorbraak in Europa kwam er pas 3 jaar later met datzelfde album. In de jaren ‘80 scoorde hij onder andere hits met ‘Straight from the heart’, ‘This Time’, ‘Run to you’ en ‘Somebody’. Met ‘Heaven’ bereikte hij de eerste plaats in de USA. Eind jaren ‘80 scoorde hij nog grote hits met het alombekende ‘Summer of 69’ en’ It‘s only love’, een duet met Tina Turner.
De soundtrack ‘Everything I do, I do it for you’ van Kevin Costner‘s film ‘Robin Hood, Prince of Thieves‘ werd zijn grootste hit ooit. Nadien volgden nog ‘Can‘t stop this thing we started’ en ‘Please Forgive me’. In 1993 bracht hij de CD ‘So Far So Good’ uit waarop zijn grootste hits terug te vinden zijn. Samen met Rod Stewart en Sting nam hij ook de soundtrack van ‘The Three Musketeers’ voor zijn rekening en dat nummer, ‘All for love’, werd alweer een grote hit. Daarna concentreerde Bryan zich volop op zijn volgende album ‘18 ‘Till I Die’ en scoorde zijn volgende hit in de zomer van 95 met ‘Have You Ever Really Loved A Woman’, de soundtrack van ‘Don Juan De Marco’. In 1997 bracht hij in samenwerking met MTV het album ‘Bryan Adams Unplugged’ uit. Eind 1998 volgde zijn nieuwe cd ‘On a day like today’ met onder andere When you’re gone, een duet met Mel C. van The Spice Girls. Ook deze single vond de weg naar de hoogste regionen van de hitparade.
In 1999 tourt Bryan Adams door Europa. Hij treedt 2 maal op voor een uitverkocht Flanders Expo en staat op de weide van Rock Werchter. Eind dat jaar brengt hij ‘The best of me’ uit, een greatest hits cd en een gelijknamige single. Bovendien kan de wereld ook kennis maken met zijn boek ‘Made in Canada’ dat het resultaat is van Bryan’s nieuwe passie : fotografie. De opbrengsten van dit boek gingen naar het borstkankerfonds.
In 2001 pakt Bryan Adams uit met de single ‘Io Vivo (in te)’, de door Zucchero vertaalde en geproduceerde versie van I’m ready (te vinden op het album ‘The best of me’).
2002: ‘SPIRIT’ – Stallion of the Cimarron, is de soundtrack die Bryan Adams schreef samen met Hans Zimmer. In de zomer is hij top of the bill op de affiche van de eerste Werchter Classic. ‘Here I am’, terug te vinden op het album Spirit, werd een bescheiden hit.

 
   

Nieuwe pagina 1uw eigen startpagina

© copyright WorldwideBase 2005-2009