header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Carlos Santana
 

 
   
Carlos Santana werd geboren in 1947 te Autlan de Navarro, Jacisco in Mexico.
Zijn vader, José, bracht hem op 5-jarige leeftijd reeds het gevoel voor klassieke en traditionele muziek bij. Maar al snel voelde Carlos dat dit te bekrompen voor hem was en dat hij zijn grenzen moest verleggen. Hij stapte in het muziekgenre dat hij dagelijks op de radio hoorde: de rock’n roll.
In 1955 verhuisde de familie Santana naar Tijuana, Mexico en de achtjarige Carlos kon toen reeds zijn stempel drukken op de muziek van de bandjes waarin hij meespeelde. Bandjes, zoals de T.J.’s, die in garages langs de fameuze Tijuana-Strip (zie ook de film La Bamba) hun kunnen vertoonden. Het was in die periode dat Santana zijn unieke stijl en sound begon te perfectioneren.
In 1960 verhuist de familie naar San Francisco, toenmalig een smeltkroes van diverse cultuurstijlen en muziekinvloeden. Carlos ging niet meteen mee, maar volgde ongeveer een jaar later. Dat zou het beste zijn dat hem op muzikaal vlak kon overkomen. Hij leerde nog andere muziek kennen en dat gaf hem een extra stimulans om er nog eens echt in te vliegen.
In 1966 was het dan eindelijk zover: The Santana Bleus Band zag het levenslicht en gaf haar eerste optreden in San Francisco. Het resultaat was verbluffend. Hun populariteit bracht hen in 1969 naar het fameuze Woodstock-festival, wat uiteindelijk de wereldwijde doorbraak zou betekenen. Dit alles ten gevolge Carlos’ unieke, krachtige rock-sound, die doorspekt was met Latijns-Amerikaanse invloeden.
In 1987 mochten ze deelnemen aan 'The Rock’n Roll Summit', het eerste Amerikaans-Russisch rockconcert.
Carlos kreeg diverse onderscheidingen, waaronder een Grammy in 1988 voor beste instrumentale rock-artiest en een ster op de wereldbekende 'Hollywood Walk of Fame'.
Vandaag blijft Carlos Santana een wereldvedette met meer dan 40 miljoen verkochte albums en optredens voor meer dan 20 miljoen enthousiaste toeschouwers.
 
   

Nieuwe pagina 1uw eigen startpagina

© copyright WorldwideBase 2005-2009