header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Charles Lindbergh
 

 
   
De Amerikaanse luchtvaartpionier Charles Lindbergh werd geboren op 4 februari 1902.
Hij was de eerste piloot die met een solovlucht de Atlantische Oceaan overstak zonder tussenlandingen. In de jaren twintig stond de luchtvaart nog in haar kinderschoenen en leek het onmogelijk om de Atlantische Oceaan in één keer per vliegtuig over te steken.
Charles Lindbergh bewees met zijn solovlucht, dat het wel mogelijk was. Hij vertrok op 20 mei 1927 met zijn vliegtuig "Spirit of Saint Louis" uit New York en landde de volgende avond op het vliegveld Le Bourget bij Parijs. De vlucht van Charles Lindbergh had meer dan 33 uur geduurd en hij had een afstand afgelegd van bijna 6000 kilometer.
Na de Eerste Wereldoorlog kocht Charles Lindbergh een vliegtuig waarmee hij als stuntpiloot zijn geld verdiende. Tussen 1924 en 1925 werkte hij op een opleidingsschool bij de luchtmacht. In 1926 werd hij pas officieel piloot en vloog op de route St. Louis - Chicago. In deze periode vond hij een aantal zakenmensen die bereid waren om de non-stop vlucht tussen de New York en Parijs te financieren. Met deze 25000 dollar kon hij de eendekker Spirit of St. Louis aanschaffen.
Na de geslaagde recordpoging werd Lindbergh in New York als een grote held binnengehaald. Aan beide zijden van de oceaan was hij op slag beroemd geraakt. In mei 1929 trad hij in het huwelijk met Anne Morrow, de dochter van een ambassadeur. Anne Morrow vloog enkele jaren als zijn co-piloot en navigator op vluchten in binnen- en buitenland. Ook was Charles Lindbergh actief als technisch adviseur voor twee luchtvaartmaatschappijen.
In maart 1932 werd de tweejarige zoon, Charles Augustus, gekidnapt vanuit het huis van de familie in Hopewell bij New York. Het kind bleek vermoord en door de populariteit van Charles Lindbergh werd dit één van de meest besproken misdaden van de jaren dertig. Pas na 1936 keerde de rust rond de familie Lindbergh terug, nadat de dader Bruno Hauptmann was veroordeeld en geëxecuteerd.
Charles Lindbergh gebruikte zijn populariteit na 1936 om de Amerikanen te waarschuwen voor de gevaarlijke politieke ontwikkeling in Duitsland. Hij haalde zich veel kritiek op de hals, omdat hij uit protest de Duitse onderscheidingen terugstuurde.
Na de oorlog woonde Charles Lindbergh met zijn familie in Connecticut en daarna op Hawaï. Hij werkte als consultant voor verschillende vliegtuigmaatschappijen en was ook adviseur van de National Advisory Committee for Aeronautics.
Charles Lindbergh overleed in augustus 1974 in Maui op Hawaï.
 
   

Nieuwe pagina 1uw eigen startpagina

© copyright WorldwideBase 2005-2009