header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Chubby Checker
 

 
   
Zanger Ernest Evans, beter gekend onder de naam Chubby Checker, werd geboren op 3 oktober 1941 in Philadelphia.
Hij werkte tijdens zijn middelbare schooltijd in een lokaal poulcentrum, waar hij regelmatig de klanten vermaakte met moppen en liedjes. De ervaring die hij daar heeft opgedaan hielp hem ongetwijfeld bij de auditie voor het Cameo-Parkway label , die Chubby contacteerde in 1959, door een suggestie van niemand minder dan de vrouw van Dick Clark, die hem vergeleek met Fats Domino.

Checker's eerste singel, "The Class," bewees zijn vaardigheid als een artiest; terwijl deze plaat nauwelijks een hit werd evenals de platen die daarna uitkwamen. In 1960, daar in tegen , nam hij de hit "The Twist," op, wat een cover was van de B kant van Hank Ballard & the Midnighters die ze in 1958 hadden opgenomen. De singel steeg naar nummer 1 in de herfst van 1960, waar hij voor vier maanden in de top 40 zou blijven, waaruit hij langzaam verdween om vervolgens in 1961 weer terugkwam en weer op nummer 1! De enige plaat die dit ooit voor elkaar heeft gekregen om twee keer nummer 1 te staan met meer dan een jaar ertussenin.

Nadat "The Twist" van Chubby Checker een superster maakte, kwam hij terug in 1961 in de top met "Do the Pony"; in dat zelfde jaar kwam hij weer in de top 10 met "Let's Twist Again," dat er voor zorgde dat de twist als dans overal gedanst werd.
In 1961 had hij nog een hit "The Fly," en Chubby's andere top 10 hits kwamen uit in 1962 "Slow Twistin'," "Limbo Rock" en "Popeye the Hitchhiker." Hij speelde zelfs in een tweetal films, Twist Around the Clock en Don't Knock the Twist. In totaal had Chubby Checker 32 top 40 hits voordat hij stopte met de popmuziek in 1966, en de interesse in "zijn" dans verloor, ging hij weer terug naar de volksmuziek. Vanaf de zeventiger jaren was hij regelmatig te zien in de Oldies Revival Tours. In 1982, méér dan een decennium na zijn laatste studio LP, tekende hij bij MCA en kwam met de discoplaat "The Change Has Come", Running" en "Harder Than Diamond" op de proppen. In 1988 kwam hij na een kwart eeuw terug in de top 40, samen met de Rapformatie "The Fat Boys", met het nummer "The Twist."

 
   

Nieuwe pagina 1uw eigen startpagina

© copyright WorldwideBase 2005-2009