header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Elton John
 

 
   
De beroemde zanger en componist Reginald Kenneth Dwight, beter bekend onder de naam Elton John, werd geboren op 25 maart 1947 in Middlesex, Engeland.
Elton John speelt al op 4-jarige leeftijd piano. Z’n vader wil hem bankier zien worden, maar dat is niks voor Elton. Rock & Roll mag in huis niet binnen. Op 7-jarige leeftijd gaat Elton naar ’the Royal Academy of Music’.
Hij begint in lokale groepjes te spelen :o.a. ’Bluesology’ het achtergrondgroepje van zanger John Baldry. Het is de invloed van John Baldry en saxofonist Elton Dean die voor de naam ’Elton John’ zorgt.
1967: Elton John trekt op met tekstschrijver Bernie Taupin.
1971: Elton en Bernie zijn de eerste Engelse act na the Beatles, die 4 albums staan hebben in de befaamde Amerikaanse top 10. Elton John doet zo exclusief mogelijk. Door kleur- en andere haarbehandelingen, wordt Elton kaal. Via transplantatie heeft hij terug een haardos. Z’n kledij is opvallend, en ook z’n exotische brillen vallen op.
Midden de jaren zeventig is Elton John wereldberoemd. Hij speelt in de film ’Tommy’, haalt de cover van ’Time-magazine’, plaatst z’n ster in de ’Hollywood walk of fame’, brengt concerten in L.A. en staat op 1 samen met z’n vriend John Lennon (’Whatever gets you through the night’). In Madison Square Garden zing Lennon voor het laatst live, met Elton John.
Elton John scoort de ene hit na de andere: ’your song’, ’rocket man’, ’the bitch is back’, ... Taupin en Elton scoren samen 23 Top-40 hits, 15 top tien-singles, en 5 nummer één-hits.
In 1976 komt Elton John uit voor z’n bi-sexualiteit.
Begin de jaren tachtig verandert z’n muzikale stijl. Z’n persoonlijke problemen overschaduwen en beïnvloeden z’n muziek.
1984: Elton John trouwt, maar... het duurt maar 4 jaar. De hits blijven volgen, maar in een trager tempo. De samenwerking met Taupin wordt stopgezet (slechts eventjes, een poos later nemen ze de draad terug op).
De late jaren ’80 zijn een strijd voor Elton. Z’n vriend Ryan White is hemofilie-patiënt. John staat aan z’n sterfbed in ’90. Het raakt hem diep. Vanaf nu bekent hij dat hij niet bi is, maar homo.
1992: Elton John sticht het Elton John-fonds, t.v.v. AIDS-patiënten.
1994: Na een periode van drugs & alcohol, zien we een genezen Elton John. Hij staat overal aan de top met Disney’s soundtrack ’The Lion King’. Elton John krijgt 5 grammy’s, en is de beste mannelijke artiest van dat jaar. Het daaruit-getrokken nummer ’Can you feel the love tonight?’ is goed voor een Oscar. Eind ’94 doet Elton z’n intrede in de Rock&Roll Hall of Fame.
1996: Elton John maakt met Tim Rice (zelfde partner als The Lion King) de soundtrack voor de Disney-prent: ’Aida’ van Verdi.
1997: Een zwart jaar voor Elton John. Hij verliest z’n goeie vriend G. Versace, vermoord door Andrew Cunanan. Enkele weken later verongelukt Princess Diana, één van z’n beste vriendinnen. Aan haar draagt hij ’Candle in the wind’ op. Hij zingt het live tijdens de uitvaartdienst. (Het nummer werd ooit geschreven door Taupin, en al eens opgenomen door Elton John ter ere van Marilyn Monroe, ook overleden op 36-jarige leeftijd.) De opbrengst van het nummer gaat integraal naar het Princess Diana-fonds (t.v.v. strijd tegen landmijnen). Verder komt het album ’The big picture’ op de markt.
1999: Elton John en Tim Rice brengen het album ’AIDA’ uit. Op het album staan de stemmen van Tina Turner, Janet Jackson, Shania Twain, The Spice Girls e.v.a. Datzelfde jaar komt The Muse Soundtrack uit, gecomponeerd en gebracht door Elton John. Elton heeft er geen moeite mee de pers wijs te maken dat hij het voortaan bij de film wil zoeken.
In 2000 brengt hij alweer een soundtrack onder zijn naam uit van de tekenfilm ’The Road To El Dorado’. Eind oktober neemt hij tijdens 2 live-concerten een live-album op met z’n grootste hits. Het resultaat ’one night only’ wordt een paar maanden later gereleased.
2001: Elton John zaait onduidelijkheid. De ene dag zegt hij dat hij geen nieuw materiaal meer zal opnemen omdat hij het oneens is met de huidige gang van zaken in de popindustrie. De dag erop zegt hij dat hij een slechte dag had, en gewoon doorgaat. In oktober komt z’n nieuwe album uit ’songs from the West Coast’. De eerste single eruit ’this train don’t stop anymore’ wordt goed onthaald.
In 2002 concerteert Elton John wereldwijd, ook bij ons in mei. Hij neemt ook een duet op met de jongens van ‘Blue‘. Zij kozen ervoor het nummer ‘Sorry seems to be the hardest word‘ op te nemen met Elton. Het resultaat haalt wereldwijd hoge toppen in de hitparades. Er verschijnt een verzamelaar, de dubbel-CD: ‘Greatest Hits 1970-2002‘.
In 2003 brengt Elton John een remix uit van het nummer ‘Are you ready for love‘. ‘t Plaatje krijgt veel airplay. In december is er de release van ‘Mona Lisa Smile’, een film met Julia Roberts. Elton John staat op de soundtrack met de slotsong: ‘The heart of every girl’. Dat nummer verschijnt op single, en is ondermeer hittip bij radio 2 in januari 2004.
Vanaf februari 2004 geeft Elton, verspreid over 3 jaar, 75 concerten in The Colosseum, Caesars Palace, in Las Vegas (4100 zitjes). De eerste serie is gepland tussen februari en april ’04. Vanaf juni tourt Elton door Scandinavië, gevolgd door een reeks zomerconcerten in Engeland.
 
   

Nieuwe pagina 1uw eigen startpagina

© copyright WorldwideBase 2005-2009