header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Eminem

 
   
Eminem, Marshall Mathers (geboren op 17 oktober 1974) voor de burgerlijke stand en Slim Shady in zijn teksten, deinst er niet voor terug om eender wie er tekstueel van langs te geven en tegen menig heilig huisje te schoppen. Dat doet hij echter wel met de nodige stijl. Zijn teksten staan zonder uitzondering bol van humor en geven blijken van een gevatte geest. Mathers groeit op als arm jongetje in Warren, Michigan. Een ongelukkige jeugd die je kan beschrijven als 'white trash', 'woonwagenpark', 'vaderloos' enzovoorts.
Samen met zijn moeder moet hij de hele tijd van hot naar her verhuizen, waardoor hij zelden de kans krijgt om vriendjes te maken. Zijn stripcollectie en de televisie zijn dan ook zowat zijn beste maatjes. Dat verbetert wanneer hij op twaalfjarige leeftijd in Detroit eindelijk een vast dak boven zijn hoofd krijgt. Op school komt hij in contact met de muziek van rappers als LL Cool J en 2 Live Crew.
Een nieuwe wereld gaat voor hem open en de jonge Marshall weet meteen wat hij wil worden wanneer hij groot is.
In 1996 brengt hij Infinite uit die slechte kritieken krijgt. Maar tijdens de 'Rap Olympics' maakt hij indruk op Dr. Dre, die hem later onder zijn vleugels neemt. In 1998 verschijnt de The Slim Shady EP, waar in undergroundkringen reikhalzend naar uitgekeken werd. Eminem beschrijft het personage Slim Shady als een iets stoutmoedigere, vuilgebekte versie van zichzelf. Dr. Dre is nu helemaal gecharmeerd en neemt samen met Eminem een volledig album op: The Slim Shady LP.
Een schot in de roos. De single My name is... wordt een MTV-favoriet en de verkoop overtreft alle verwachtingen.
Maar zijn succes kent ook een keerzijde: Eminem wordt door zijn moeder aangeklaagd voor meer dan miljoen omdat hij zich negatief over haar en zijn jeugd zou hebben uitgelaten in een interview met Rolling Stone.
In 2000 volgt The Marshall Mathers LP, die het nog beter doet. Al vanaf de eerste week breekt de plaat alle records (totaal 17 miljoen CD's verkocht). Eminem voert wekenlang de Amerikaanse hitparades aan. Singles van dit album zijn o.a. The Real Slim Shady, The Way I Am, en Stan (featuring Dido).
Op persoonlijk vlak vergaat het hem op dat moment echter een stuk minder goed. Hij raakt betrokken in een handgemeen met een man die vrouw Kimberly gekust zou hebben.
Hij wordt aangehouden en aangeklaagd voor illegaal wapenbezit en geweldpleging met een dodelijk wapen. Als hij voor die feiten veroordeeld wordt, ziet hij een gevangenisstraf van negen jaar tegemoet. Kimberly doet een zelfmoordpoging en wordt veroordeeld tot elf maanden voorwaardelijk wegens verstoring van de openbare orde op die bewuste avond.
Eminem overweegt een echtscheiding, maar besluit omwille van zijn dochtertje toch maar bij Kim te blijven.
Alsof dat niet genoeg is, vecht de blonde rapper een vocaal robbertje uit met ex-House of Pain voorman Everlast en ligt hij ook regelmatig overhoop met Britney Spears en Christina Aguilera.
In 2001 wordt hij genomineerd voor vier Grammy Awards, wat tot massale protesten van homo- en vrouwenrechtenorganisaties leidt. De activisten nemen het niet dat iemand wiens teksten haat en geweld jegens homo's en vrouwen prediken zoveel eer krijgt. Ook bij zijn bezoek aan Groot-BrittanniŽ tijdens zijn Europese tournee stuit Eminem op gelijkaardige protesten. Op de uitreikingsavond van de Grammy Awards snoert hij de activisten de mond door met Elton John, naar eigen zeggen een groot bewonderaar van de rapper, Stan te zingen.
In 2001 voegt hij een nieuw hoofdstuk aan zijn saga toe door met D12, zijn vroegere maatjes uit Detroit, het succesvolle album Devil's Night uit te brengen.
In 2002 werkt hij aan zijn album, The Eminem Show, en aan zijn eerste filmrol in het semi-autobiografische 8 Mile van Curtis Hanson.
 
   

Nieuwe pagina 1uw eigen startpagina

© copyright WorldwideBase 2005-2009