header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Francis Crick

 

 
   
De Britse wetenschapper Francis Crick die de dubbele helixstructuur van DNA ontdekte en daarvoor in 1962 samen met James Watson de Nobelprijs kreeg, overleed op 29 juli 2004 aan kanker.

Crick zag het levenslicht op 8 juni 1916 in Northampton, centraal Engeland. Al op zeer jonge leeftijd toonde hij interesse voor de wereld van de wetenschappen. Zijn studies werden onderbroken tijdens de Tweede Wereldoorlog. In die periode hielp hij mee bij het ontwikkelen van torpedo's.

Hij brak op 38-jarige leeftijd door en tussen 1951 en 1953 deed hij samen met James Watson aan de Universiteit van Cambridge onderzoek naar DNA. Samen kregen ze bekendheid toen ze in april 1953 een artikel publiceerden in het tijdschrift Nature waarin ze voor het eerst de structuur van DNA beschreven. Negen jaar later kregen Crick en Watson daarvoor de Nobelprijs voor Geneeskunde.

In een mededeling zei Watson dat hij altijd Cricks "uitzonderlijke intelligentie" heeft bewonderd. "Samen met hem in een kleine kamer in Cambridge doorbrengen gedurende twee jaar was een ware eer", liet Watson weten. Crick overleed in CaliforniŽ, waar hij sinds 1977 leefde. Hij leed al een tijdje aan karteldarmkanker.
 
   

Nieuwe pagina 1



uw eigen startpagina

© copyright WorldwideBase 2005-2009