header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Hermann Göring
 

 
   
De Duitse officier en nazileider Hermann Wilhem Göring werd geboren op 12 januari 1893 in Rosenheim in Beieren. Göring volgde een militaire opleiding tot officier in Karlsruhe en in Lichterfelde bij Berlijn.
Tijdens de Eerste Wereldoorlog diende Hermann Göring bij de Duitse luchtmacht. Na de dood van vlieger Manfred von Richthofen werd Göring tot eskadronsleider benoemd. Göring kwam zelf ook niet ongeschonden uit de strijd. Hij bestreed de pijn van zijn oorlogswond met morfine, waaraan hij uiteindelijk verslaafd raakte.
Na de oorlog ontmoette Hermann Göring in 1921  Adolf Hitler worldwidebase, met wie hij zonder succes de bierhal-putsch uitvoerde in 1923. Na de putsch verbleef Hermann Göring vier jaar in het buitenland. Na zijn terugkeer werd hij tot parlementslid verkozen.
Onder het bewind van de Nationaal Socialisten werd Hermann Göring minister van de luchtstrijdkrachten. Bovendien was hij een jaar premier van Pruisen.
Als minister van Binnenlandse zaken kreeg Hermann Göring de leiding over alle binnenlandse strijdkrachten. Göring was als leider van de luchtmacht betrokken bij de oorlogshandelingen tegen Polen, Noorwegen, Denemarken, Nederland, België en Frankrijk.
In 1945 werd Hermann Göring door de Amerikanen gevangen genomen. Göring werd door het internationale tribunaal in Neurenberg veroordeeld tot de strop, maar zover kwam het niet. Op 15 oktober 1946, enkele uren voordat de executie zou plaatsvinden, pleegde Hermann Göring met gif zelfmoord.
 
   

Nieuwe pagina 1uw eigen startpagina

© copyright WorldwideBase 2005-2009