header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Jane Fonda
 

 
   
De Amerikaanse actrice Jane Fonda werd geboren op 21 december 1937 in New York, als de dochter van acteur Henry Fonda en Frances Seymour Brokaw.
Op 21 december 1991 trouwde ze met televisie-magnaat Ted Turner. Het huwelijk eindigde in mei 2001. Voordien was ze gehuwd met Roger Vadim, daarna met Tom Hayden.
In 1954 maakte zij haar debuut voor het publiek in de Omaha Community Theatre productie van 'The Country Girl'. Haar filmdebuut vond plaats in het jaar 1960, met de film 'Tall Story'. Haar werk als actrice leverde haar twee Academy Awards op, voor de film 'Klute' (1971) en 'Coming Home' (1978) en vijf oscarnominaties als beste actrice in de films 'They Shoot Horses, Don't They?' (1969), 'Julia' (1977), 'Morning After, The' (1986) en 'On Golden Pond (1981)'.  Naast haar succesvolle loopbaan als actrice had zij nogal een woelig privéleven. Ze werkte zich in de kijker als heftige tegenstandster van de oorlog in Vietnam. In de tachtiger jaren trad ze op het voorplan met de aerobic-hype die ze creëerde en de daarbij horende uitgave van het "Jane Fonda's Workout Book" en de aerobic video's ... een regelrechte succesformule.
 
   

Nieuwe pagina 1uw eigen startpagina

© copyright WorldwideBase 2005-2009