header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Joe Frazier

 

 
   

color photo of Joe Frazier in a boxing stance, autographed in gold by Frazier

Deze Amerikaanse zwaargewichtbokser behaalde de gouden medaille op de Olympische Spelen van 1964 in Tokio en stapte vervolgens over naar het profboksen. Hij verscheen in zijn loopbaan 37 maal in de ring. Hij won 32 partijen (27 op knock-out), verloor er vier en één partij eindigde onbeslist.

Frazier werd geboren in Beaufort, South Carolina op 12 januari 1944. In 1968 veroverde Frazier zijn eerste wereldtitel (WBC-versie) door Buster Mathis te verslaan. In 1970 werd hij ook wereldkampioen van de World Boxing Association (WBA), zodat hij onbetwist als sterkste bokser in het zwaargewicht werd gezien. In 1971 vocht hij voor het eerst tegen Mohammed Ali, die hij op punten versloeg.

In 1973 verloor hij uiteindelijk zijn titel door een nederlaag tegen George Foreman. Vervolgens kreeg Ali zijn revanche op Frazier en in 1975 verschenen ze in Manilla voor de derde keer tegen elkaar in de ring in een gevecht om de wereldtitel; Frazier gaf in de 14de ronde op. In hetzelfde jaar leed hij ook nog een nederlaag tegen Foreman, waarop hij zijn bokscarrière beëindigde om zakenman te worden.

 
   

Nieuwe pagina 1uw eigen startpagina

© copyright WorldwideBase 2005-2009