header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Joe Louis

 
   

De Amerikaanse bokslegende Joe Louis (echte naam : Joseph Louis Barrow) werd geboren in Lafayette, Ala., op 13 mei 1914 en overleed in Las Vegas op 12 april 1981.
Deze Amerikaanse bokser, zwaargewicht, die de bijnaam Brown Bomber kreeg, was de grootste bokser van zijn tijd. Hij won zijn eerste gevecht als professional in 1934. In 1936 leed hij zijn eerste verrrassende nederlaag tegen de Duitse voormalige wereldkampioen Max Schmeling
, een gebeurtenis die door de nazi's werd aangegrepen als bewijs voor de juistheid van hun ideologie.
In 1937 veroverde Louis de wereldtitel op James Braddock. Hij zou deze titel 25 maal met succes verdedigen, o.a. in 1938 toen hij in één ronde afrekende met diezelfde Max Schmeling, een overwinning die door de Amerikanen zeer werd bejubeld.
In 1948 deed Louis ongeslagen afstand van de titel. In 1950 en 1951 poogde hij deze vergeefs te heroveren, daartoe gedwongen door belastingschulden.
In 74 duels als professional won Louis 54 keer door knock-out en 14 op punten. Louis werd in 1981 door de World Boxing Council uitgeroepen tot ‘Bokser van de Eeuw’. Hij was een bron van inspiratie voor veel zwarte sportmensen, zoals ‘Sugar’ Ray Robinson en
Joe Frazier.

 
   

Nieuwe pagina 1uw eigen startpagina

© copyright WorldwideBase 2005-2009