header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 John Baird
 

 
   

John Logie Baird werd op 13 augustus 1889 in Schotland geboren en overleed op 14 juni 1946. Hij kreeg als bijnaam de 'Vader van de Televisie'.
Als kleine jongen interesseert John Logie Baird zich alleen maar voor draden, buizen, conservenblikjes en batterijen. Hij is een geboren knutselaar die alleen maar oog heeft voor alles wat met elektriciteit, telefoon en radio te maken heeft. Daarom besluit hij om voor ingenieur te studeren.
Gezondheidsproblemen zorgen ervoor dat hij op jonge leeftijd verhuist naar de Antillen waar een zachter klimaat heerst dan in Schotland. Hier richt hij een jamfabriekje op dat zeer snel op de fles gaat. Hij keert terug naar Glasgow en start een fabriek dat schoonmaakproducten produceert. Ook dit bedrijf gaat failliet. Ook zijn derde bedrijf, een dameskousenfabriek, is geen lang leven gegund. Toch blijft hij doorzetten.
Als hij hoort van Marconi
's uitvinding, wordt hij behekst door de gedacht dat het mogelijk moet zijn om naast radiogolven ook beelden uit te zenden. Na een tijd van studie en proeven doen slaagt hij erin een kruisvormige figuur anderhalve meter ver door te seinen. Ondanks de slechte kwaliteit bewijst hij dat beelden doorgezonden kunnen worden.
Op 30 oktober 1925 slaagt hij erin om voor het eerst een bewegend beeld van de ene kamer naar een andere door te zenden. Geleerden geven toe dat hij in zijn opzet geslaagd is en de televisie is geboren.
Dank zij de schenking van familieleden richt John een televisiemaatschappij op. Het duurt nog drie jaar eer de BBC (de Britse omroep) het eerste programma uitzendt. Vanaf dan verovert de televisie de wereld.

 
   

Nieuwe pagina 1uw eigen startpagina

copyright WorldwideBase 2005-2009