header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 John Denver
 

 
   
John Denver werd geboren op 31 december 1943 in New Mexico en overleed op 12 oktober 1997 bij een vliegtuigongeluk.
Nadat hij in het begin van de zestiger jaren zijn studie als architect aan de wilgen had gehangen om een muziek-carriere te starten, brak hij halverwege de zestiger jaren door als lid van het Mitchell Trio. De doorbraak als songwriter was het door Peter, Paul en Mary naar de eerste plaats gezongen 'Leaving on a Jetplane'. Eind zestiger jaren ging John solo verder, en groeide uit tot een van de vijf best verkopende artiesten aller tijden. Tot zijn meest bekende liedjes behoren Annie's Song, Take Me Home Country Roads, Rocky Mountain High, Calypso, Sunshine On My Shoulders en Perhaps Love.
Maar John was meer, zoveel meer, dan een artiest die een paar leuke liedjes heeft geschreven. Zijn levensvisie liet hij niet alleen luid en duidelijk doorklinken in zijn muziek, maar ook in de projecten die hij opstartte, in zijn interviews, concerten en in de films waarin hij meespeelde.
Zijn levensvisie was gebaseerd op de wil om te werken aan een leefbare toekomst voor alle levende wezens op aarde. Zijn vaak filosofische teksten gaan dan ook over de natuur, over menselijke relaties, over bewust leven en over de strijd tegen honger en oorlogen. Soms met vederlichte liedjes als 'Thank God I'm A Country Boy', soms zeer zware nummers als 'Let Us Begin (What Are We Making Weapons For)'.
 
   

Nieuwe pagina 1uw eigen startpagina

copyright WorldwideBase 2005-2009