header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 John Lennon
 

 
   
John Winston Lennon wordt op 9 oktober 1940 geboren te Liverpool, Engeland. Zijn moeder en zijn tante voeden hem op. John's vader is schipper en moet zijn vrouw en zoon soms maanden alleen achterlaten. Op een bepaalde dag stelt zijn vader voor om in Nieuw Zeeland te gaan wonen. Moeder wil dit niet en John stond nu voor de keuze, met vader meegaan of in Engeland bij zijn moeder blijven. John kiest voor het laatste. Op 15 Juli 1958, vindt John's moeder Julia op dramatische wijze de dood. Ze wordt overreden door een dronken politie-agent.

Deze pijnlijke emoties blijven John achtervolgen en hij schrijft er ook twee nummers over, namelijk "Julia" en "Mother". In 1956 richt hij de Beatles op, toen nog onder de naam The Quarrymen, bestaande uit John, Paul McCartney, George Harrison en Pete Best. Na een aantal optredens worden ze ontdekt door hun toekomstig manager Brian Epstein. Na een geslaagde auditie voor een plaatopname in 1962, werd er een contract getekend. De enige voorwaarde was wel dat Pete Best vervangen moest worden door Ringo Starr. Op dit moment, 23 augustus 1962 om precies te zijn, trouwt John met Cynthia Powell. Op 8 april 1963 wordt hun zoon geboren, Julian.
Vanaf dit moment scoren
de Beatles hun ene hit na de andere. John knakt dit succes echter af door in 1966 op de radio te verkondigen dat de Beatles groter zijn dan Jezus. Later verontschuldigt hij zich wel voor deze uitspraak, maar de veer is gebroken. De Beatles stoppen hun optredens en houden zich bij het muziek maken in de studio. John gaat echter zwaar experimenteren met drugs (LSD). Bovendien houdt hij zich meer en meer met kunst bezig en zo ontmoet hij in november 1966 Yoko Ono. In mei 1968 nemen John en Yoko een plaat op, genaamd "Two Virgins". John scheidt van Cynthia en op 20 maart 1969 stapt hij in het huwelijksbootje met Yoko te Gibraltar. In april 1970 beslist Paul McCartney op te stoppen met de Beatles.
De spanning tussen hem en John groeit. Op 9 september 1971 wordt de bekendste plaat van John Lennon uitgebracht, namelijk "Imagine". In februari 1972 besluiten John en Paul om de ruzie bij te leggen. John is intussen al sterk promotor van vrede op aarde. Zo ijvert hij sterk voor het stopzetten van de oorlog in Vietnam, hetgeen hem door de Amerikaanse regering niet in dank wordt afgenomen. In Oktober 1975 wordt John het land uitgezet. In diezelfde maand werd hij vader van Sean. In juli 1976 krijgt hij gratie van de Amerikaanse regering, echt lang kan hij hiet niet van genieten:. op 8 december 1980 schiet een mentaal gestoorde man uit Honolulu hem vijf kogels in de schouders en rug. John overlijdt nog voor hij het hospitaal heeft bereikt. Zijn muziek blijft echter voortleven tot de dag van vandaag.

 
   

Nieuwe pagina 1uw eigen startpagina

copyright WorldwideBase 2005-2009