header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Jules Verne
 

 
   

De Franse schrijver en pionier van de science fiction Jules Verne, werd geboren op 8 februari 1828 in het Franse Nantes.
Jules Verne was het oudste kind van Pierre en Sophie Verne. Hij trouwde met Honorine de Viane, een weduwe die reeds twee dochters had. In 1861 kregen ze een zoon, Michel Jean Pierre Verne.
Zijn book Cinq semaines en ballon (Vijf weken in een ballon) betekende in 1863 zijn doorbraak, en werd in verschillende talen gepubliceerd. Vanaf dat moment ging er bijna geen jaar meer voorbij zonder dat een boek van hem werd gepubliceerd.
Verne is vooral bekend als de schrijver die "de toekomst voorspelde". Hij beschreef in zijn boeken veel zaken die destijds als fantasie werden beschouwd, maar later in een indrukwekkend aantal gevallen werkelijkheid werden. Hij voorzag een reis naar de maan die iets meer dan 100 jaar later voor het eerst gerealiseerd werd tijdens ruimtevlucht Apollo 11, hij voorzag de lange-afstandsreizen in luchtballonnen, hij voorzag de tochten van onderzeeboten onder het poolijs, enzovoort.
Zijn gave om deze voorspellingen te doen berustten echter niet alleen op fantasie. Hij was zeer intelligent, was zeer goed op de hoogte van de technische ontwikkelingen van zijn tijd, deed degelijk onderzoek en paste wetenschappelijke logica toe.
Jules Verne overleed op 24 maart 1905 in Amiens.

 
   

Nieuwe pagina 1uw eigen startpagina

copyright WorldwideBase 2005-2009