header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Karl Benz
 

 
   
Op 29 januari 1886 kreeg Karl Benz een patent op zijn 'Motorwagen' .... de start van 'het tijdperk van de auto'.
Karl Friedrich Benz werd geboren in 1844 in Muhlberg, bij Karlsruhe (Duitsland), als zoon van een machinist. Hij wisselde vaak van baan maar in 1872 begon hij een klein fabriekje in Mannheim, waar hij motoren bouwde samen met een partner, August Ritter. Datzelfde jaar huwde hij met Bertha Ringer, met wie hij vijf kinderen had. Tevens speelde zij een belangrijke rol in zijn 'business'.
Karl Benz' eerste vierwieler was de Viktoria uit 1882. De motor had slechts 1 cilinder van 1730 cc met als afmeting 130*130 mm en had 3 pk (bHp) bij 450 toeren. Hij verwierf in Januari 1886 patent op z'n eerste driewieler (DRP 37435) voorzien van een eencilindermotor, goed voor een topsnelheid van 16 km per uur. De in 1883 ontwikkelde tweetaktgasmotor van Benz voor industrieel gebruik was eenvoudig en betrouwbaar maar te traag en te zwaar voor voertuigen.
(foto links : de 'Motorwagen')
Het eerste artikel over Benz' auto werd gepubliceerd op 4 Juni 1882, het eerste verslag over een rit met de auto verscheen op 3 Juli 1882 in dezelfde krant. Tien jaar lang had Benz grote moeite om het hoofd boven water te houden. In het begin van de jaren tachtig ging het wat beter en veranderde hij de naam van zijn bedrijf in Gasmotorenfabriek Benz en Co.
In het jaar 1903 trok hij zich terug uit 'Benz en Company' maar bleef tot aan zijn dood een superviserende functie uitoefenen bij zijn bedrijf, wat intussen door toedoen van
Gottlieb Daimer van naam veranderd was in 'Daimler-Benz AG'.  Karl Benz overleed in het jaar 1929.
 
   

Nieuwe pagina 1uw eigen startpagina

copyright WorldwideBase 2005-2009