header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Kate Bush

 

 
   
Kate Bush werd geboren als Catherine Bush op 30 juli 1958 in Londen. Ze was het derde kind van dokter Robert John Bush en Hannah Bush (een verpleegster). Samen met haar broers John Carder en Patrick groeide zij op in een oude boerderij in Bexley, Kent.  Toen ze zes jaar oud was verhuisde het gezin naar New Zeeland, maar na enkele maanden keerden ze terug naar Engeland.
In september 1969 kwam Kate op school in contact met de viool, want alle kinderen moesten op school een instrument leren bespelen. Haar voorliefde ging echter uit naar de piano, waarmee ze haar gedichten op muziek zette. Ze was gefascineerd door de Griekse mythologie. In 1972 probeerde een familielid die connecties had in de muziekwereld de liedjes van Kate op plaat te krijgen, maar de platenmaatschappijen deden haar nummers af als vervelend en niet commercieel. Kate hield haar dromen voor bekeken en besloot zich te vervolmaken in de psychiatrie of in een sociale job.
Terwijl ze zelf de hoop op een muziekcarrière reeds had opgegeven kwamen haar liedjes terecht bij Dave Gilmour van Pink Floyd.  In 1975 neemt Gilmour Kate mee naar de Air Studios in Londen. Terwijl Pink Floyd datzelfde jaar de studio's indook voor hun 'Wish you were here', laat Gilmour de opnames van Kate horen aan Bob Mercer van de platenmaatschappij EMI.  Mercer is onder de indruk en de onderhandelingen worden gestart. Gilmour treedt op voor Kate als producer. In 1976 koopt Kate een tweedehandspiano en kiest definitief voor een toekomst in de muziek. Pas in 1977 wordt Kate opgeroepen om een album op te nemen. Die bestaat volledig uit eigen materiaal. Op 20 janauri 1978 ligt de single 'Wuthering Heights' in de winkels en wordt een maga-succes. Twee maand later (op 17 maart 1978) staat Wuthering Heights nummer één in Engeland.

Discografie (albums) :
- The Kick Inside
- Lionheart
- Never For Ever
- The Dreaming
- Hounds Of Love
- The Whole Story
- The Sensual World
- This Woman's Work
- The Red Shoes
- Live At The Hammersmith Odeon

 
   

Nieuwe pagina 1uw eigen startpagina

© copyright WorldwideBase 2005-2009