header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Luciano Pavarotti
 

 
   
Op 12 oktober 1935 werd de beroemde operazanger (tenor) Luciano Pavarotti geboren.
Luciano Pavarotti, Luciano zag het levenslicht in Modena. Deze Italiaanse zanger won in 1960 een eerste prijs op het internationale zangconcours in Reggio Emilia en debuteerde daar een jaar later.
In 1963 viel hij in voor Giuseppe di Stefano in Covent Garden (Londen), als Rodolfo in Puccini's La Bohème, wat zijn glansrol zou blijven. Hier leerde hij Joan Sutherland en haar echtgenoot kennen, met wie hij een tournee maakte door Australië. Daarna volgden optredens in de Scala te Milaan (1965), de opera van San Francisco (1967) en de Metropolitan in New York (1968). Hij geldt als één van de grootste tenoren van de wereld, vermaard om zijn warme, lyrische stem en om zijn beroemde 'hoge C'. Hij zingt het Italiaanse repertoire, aanvankelijk bel canto en lyrische rollen, later ook dramatische. Ook als concertzanger heeft hij veel succes, evenals in het lichtere genre.

In december 2003 haalde hij uitgebreid de pers door zijn huwelijk met z'n voormalige secretaresse Nicoletta Mantovani (zie foto). De ceremonie had plaats in Modena en werd bijgewoond door artiesten als Sting, Bono, Andrea Bocelli, Placido Domingo en José Carreras.
Pavarotti (68) en Mantovani (34) hebben een dochtertje, Alice.  Alice's tweelingbroertje overleefde de bevalling niet. Uit zijn eerste huwelijk - waaraan in 2000 na een slepende procedure een einde kwam - had de zanger al drie dochters, die alle drie ouder zijn dan zijn toekomstige echtgenote. Hij is begin dit jaar grootvader geworden.
 
   

Nieuwe pagina 1uw eigen startpagina

© copyright WorldwideBase 2005-2009