header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Mohammed Ali
 

 
   

De bokslegende Cassius Clay werd geboren op 17 januari 1942. Op twaalfjarige leeftijd trok hij voor het eerst bokshandschoenen aan en dat was het begin van een ongeëvenaarde zegetocht. In 1960 won hij een gouden medaille op de Olympische Spelen in Rome en twee jaar later werd hij voor het eerst professioneel wereldkampioen.

Clay sloeg niet alleen letterlijk van zich af. In het openbaar deed weinig bescheiden uitspraken zoals het wereldberoemde “I’m the greatest” en in 1964 shockeerde hij zijn publiek nog meer door moslim te worden en zijn naam te veranderen in Mohammad Ali. In 1967 kreeg hij vijf jaar gevangenisstraf door zijn weigering om te vechten in Vietnam. Ook mocht hij niet meer boksen. Toen dat in 1971 weer mogelijk werd, werd hij al snel Amerikaans kampioen en in 1974 won hij eindelijk zijn wereldtitel terug, van George Foreman. Vier jaar lang was Ali onverslagen.
In 1981 hing hij zijn bokshandschoenen definitief aan de haak. Later werd bij Mohammad Ali de ziekte van Parkinson vastgesteld.

 
   

Nieuwe pagina 1uw eigen startpagina

© copyright WorldwideBase 2005-2009