header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Monica Lewinsky

 

 
   
Lewinksy is opgegroeid in de sjieke wijk Beverly Hills in Los Angeles. Haar vader, een oncoloog, en haar moeder, een society-journalist, gingen uit elkaar toen Monica veertien jaar was.
Lewinsky bezocht een college in Oregon. In de zomer van 1995 kwam ze naar Washington, 21 jaar oud, om stagiaire te worden in het Witte Huis. Een geldschieter van Clintons campagnes, die een vriend van de familie Lewinsky is, had haar aanbevolen. In het Witte Huis werken jaarlijks honderden stagiaires enkele maanden als vrijwilliger. Sommigen schuiven door naar een betaalde baan. De meeste stagiaires werken niet in het Witte Huis zelf, maar in het grote grijze kantoorgebouw dat er naast staat, het Old Executive Building, waar ook Lewinsky begon, of in een andere dependance.
Na een half jaar kreeg Lewinsky een betaalde aanstelling in de East Wing van het Witte Huis voor administratief werk. Soms mocht ze brieven van Congres-leden afleveren bij de president. Een paar maanden later werd ze alweer overgeplaatst, deze keer tot haar verdriet naar het Pentagon. Volgens de toenmalige plaatsvervangend stafchef van het Witte Huis, Evelyn Lieberman, deed ze haar werk niet goed en was ze te makkelijk afgeleid door officiŽle plechtigheden in het Witte Huis.
In het Pentagon werd Lewinsky assistent van de woordvoerder van de minister van Defensie. Ze kondigde echter aan naar de particuliere sector over te stappen. Dankzij Vernon Jordan, de invloedrijke vriend en adviseur van de president, kreeg ze een aantal sollicitatiegesprekken bij grote bedrijven in New York. Het cosmeticaconcern Revlon, waar Jordan commissaris is, bood haar een baan aan. Ook had Lewinsky in oktober al een baan aangeboden gekregen bij de Amerikaanse missie bij de Verenigde Naties, maar dat aanbod sloeg ze af.
Woordvoerders van het Witte Huis laten zich officieel niet negatief over Lewinsky uit, omdat ze haar niet in de armen van aanklager Starr willen drijven. Maar als anonieme bronnen fluisteren ze de media wel in dat Lewinsky een roddelaarster was die liever met allerlei mensen aanpapte dan haar werk deed. Mocht Lewinksy besluiten de president tegen te spreken, dan is alvast een begin gemaakt met het in twijfel trekken van haar geloofwaardigheid.
Wat voor relatie Lewinsky precies met president Clinton had, is onduidelijk. Wel staat vast dat Clinton haar zo goed kende, dat hij haar op de avond van 28 december 1997 in het Witte Huis ontving. Kort daarvoor was zij gedagvaard als getuige in het proces dat Paula Jones tegen Clinton heeft aangespannen.
Op 7 januari verklaarde Lewinsky tegenover de advocaten van Paula Jones onder ede dat ze geen verhouding met de president heeft gehad. Maar in gesprekken met een vrouw die ze als vriendin beschouwde, Linda Tripp, vertelde ze niettemin in detail over zo'n verhouding. En die gesprekken werden door Tripp opgenomen op band, en vervolgens overhandigd aan aanklager Starr.
 
   

Nieuwe pagina 1uw eigen startpagina

© copyright WorldwideBase 2005-2009