header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Olivia Newton John
 

 
   

Olivia, geboren in Engeland op 26 september 1948, emigreert met haar familie naar Australië als ze vijf jaar oud is. School is niets voor Olivia. Zingen wil ze! Na in een klein rolletje in een Australische film, krijgt haar zangcarrière pas echt vorm als zij een grote hit scoort met ‘If not for you’ in 1971.
Olivia brengt veel singles uit, haar eerste LP is een groot succes. Inmiddels is de zangeres waanzinnig populair in The States. In vijf jaar tijd heeft de blondine niet minder dan 10 hitsingles en 2 nummer 1 albums op haar naam staan. Een prestatie waar menig artiest jaloers op kan zijn. Maar dit is nog steeds het prille begin!
Olivia wordt nog veel populairder door haar vertolking van Sandy in de mega coole filmmusical Grease die vandaag de dag nog steeds zijn weerga niet kent. De film is een box office hit. Bovendien gaan de singles en de soundtrack over heel de wereld als warme broodjes over de toonbank. Vooral de solo van Olivia met de titel ‘Hoplessly Devoted To You’ is een topper!
In 1980 speelt Olivia in de grote budget film Xanadu met Gene Kelly. De film is niet succesvol. De sountrack echter wel. Niet minder dan 5 hitsingles komen hieruit, waarvan de meest bekende Olivia's ‘Magic’ is. Snel daarna volgt haar gloednieuwe LP ‘Physical.’ De single met dezelfde titel staat 10 weken op nummer 1 in de U.S.A. Een ongelofelijke prestatie!
Na een aantal megahits, komt de LP ‘Soul Kiss’ in 1985 uit. Het album doet het niet goed in Amerika en Olivia besluit voorlopig een punt te zetten achter haar carrière. In 1992 krijgt ze kanker. Door haar wilskracht geneest de zangeres. Ze brengt een cd uit met nummers over de manier hoe ze met haar ziekte is omgegaan. ‘Gaia’ is een meesterwerk. Vandaag de dag zingt ze nog steeds de sterren van de hemel en houdt ze zich bezig met de natuur.

 
   

Nieuwe pagina 1uw eigen startpagina

© copyright WorldwideBase 2005-2009