header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Paul Simon
 

 
   

Op 13 oktober 1942 werd zanger, gitarist en componist Paul Simon geboren, gekend als de legendarische helft van het duo Simon and Garfunkel. Paul Simon en Arthur Garfunkel werden nauwelijks 3 weken na mekaar geboren. Simon is de oudste. Het waren al beste vrienden van in hun kindertijd met een gedeelde passie: muziek. Paul Simon bleek al gauw veel sterker in het schrijven van muziek
In ’57 namen ze hun eerste plaat op. In ’64 maakten ze van hun hobby hun beroep. Hun eerste album ’Wednesday Morning 3 AM’ kwam uit. De doorbraak kwam er in ’65 met ’sounds of silence’, een absolute nummer één. Dat succes kwam totaal onverwacht, vanaf dan was het ’haast en spoed’ om een tweede album in mekaar te knutselen. Dat kwam er, met de gelijknamige titel ’Sounds Of Silence’. Volgende singles waren ’I am a rock’ en ’Homeword Bound’. De groep kampeerde in de hitparades jaren na mekaar. Eind ’66 verschijnt album 3 ’Parsley, Sage, Rosemary and Thyme’.
In ’68 schreven ze de filmmuziek voor ’The Graduate’, met de song ’Mrs. Robinson’. Resultaat: 2 Grammy Awards en de no. 1 in de Billboard-charts. Na dit soundtrackalbum, verscheen 2 maanden later het album ’Bookends’.
Eén van hun grootste hits is ongetwijfdeld ’Bridge over troubled water’, een plaat die 10 weken op één stond. Het gelijknamige album verscheen in ’70. Een hit die we zeker vermelden was ’El Condor Pasa’.
Daarna brak er ruzie uit. Ze gaan hun eigen weg, Paul Simon scoorde het best als solo-artiest.
Er volgden nog enkele compilaties :

1972: Simon and Garfunkel’s greatest hits.
1982: The concert in Central Park
1990: Collected Works
1997: Old friends (3 CD’s met naast de hits, onuitgegeven nummers)
1999: The Best Of Simon And Garfunkel.

 
   

Nieuwe pagina 1uw eigen startpagina

© copyright WorldwideBase 2005-2009