header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Prinses Astrid van
België

 

 
   
Prinses Astrid, Prinses van België, werd geboren te Brussel op 5 juni 1962. Zij is het tweede kind van Koning Albert II en Koningin Paola.
Na haar middelbare studies in Brussel, studeerde Prinses Astrid gedurende één jaar kunstgeschiedenis te Leiden, Nederland. Zij voltooide haar opleiding in Genève, aan het "Institut d'Etudes européennes", en in Michigan (Verenigde Staten).
Op 22 september 1984 trad Prinses Astrid te Brussel in het huwelijk met Lorenz (foto onderaan) Aartshertog van Oostenrijk-Este, die Prins van België werd in 1995. De Prins werd geboren te Boulogne-Billancourt, op 16 december 1955.
Het Prinsenpaar heeft vijf kinderen, allen in België geboren: Amedeo (21 februari 1986), Maria Laura (26 augustus 1988), Joachim (9 december 1991), Luisa Maria (11 oktober 1995) en Laetitia Maria (23 april 2003).
Prinses Astrid neemt sedert 1994 het Voorzitterschap waar van het Belgische Rode Kruis en volgde zodoende haar vader op.
In die hoedanigheid zit zij regelmatig de nationale statutaire vergaderingen voor, alsook tal van werkgroepen. De Prinses brengt dikwijls bezoeken op het terrein en volgt de activiteiten van het Rode Kruis in België op de voet. Ze neemt, als Delegatiehoofd van het Belgische Rode Kruis, deel aan de belangrijkste vergaderingen van de internationale beweging van het Rode Kruis en begeeft zich geregeld naar het buitenland in het kader van de humanitaire acties van het Rode Kruis.
Sinds 22 november 1996 zetelt Prinses Astrid in de Senaat, als senator van rechtswege. De Prinses werd tevens, op 22 mei 1997, lid van de krijgsmacht en benoemd tot Luitenant-kolonel van de Medische Dienst.
De Prinses speelt de rol die van de leden van de Koninklijke Familie wordt verwacht.
 
   

Nieuwe pagina 1uw eigen startpagina

© copyright WorldwideBase 2005-2009