header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Prinses Diana

 
   
Prinses Diana werd geboren op 1 juli 1961 en overleed in Parijs op 31 augustus 1997. Zij werd geboren als de Hon Diana Frances Spencer.  Zij trouwde met Charles,Prins van Wales, en is de moeder van prinsen William en Harry. Diana was de jongste dochter van de Hon. Frances Ruth Burke-Roche (dochter van de 4de baron Fermoy) en de Hon. Edward John Spencer, Viscount Althrop, waardoor Diana een afstammeling was van de vele koningen van Engeland.
Na de dood van haar grootvader aan vader’s zijde, de zevende Hertog Spencer in 1975, werd Lord Althrop de achste Hertog Spencer, en zijn dochter kreeg de titel ‘Lady Diana Spencer’. Ze kreeg haar opleiding in Norfolk Engeland en aan een kostschool in Kent, en werd beschouwd als een gemiddeld student.
Toen ze 16 jaar was ging ze naar Institut Alpin Videmanette, in Rougemont ( Zwitserland ) voor het laatste jaar van haar opleiding.
In 1980, toen ze 19 jaar oud was, werd ze opgemerkt door de Prins van Wales, prins Charles, die haar uitnodigde voor een polo wedstrijd.
Een romance begon, en hij vroeg haar ten huwelijk in februari 1981. Zij trouwden op 29 juli van datzelfde jaar onder grote publieke belangstelling in de St. Paul’s Cathedral in Londen. Diana kreeg twee kinderen: Prins William in 1982, en Prins Harry in 1984.
Aan het eind van de tachtiger jaren kreeg ze steeds meer bekendheid door haar steun voor goede doelen. Ze heeft veel betekend in campagnes tegen het gebruik van landmijnen en in het verminderen van het stigma rondom Aids.
Aan het begin van de negentiger jaren liep het huwelijk op de klippen, en alhoewel het koppel al in 1992 uit elkaar ging, werd de scheiding pas in 1996 afgerond.
Diana kwam om het leven op 31 augustus 1997 bij een auto-ongeluk in de Alma tunnel in Parijs samen met haar vriend Dodi Al-Fayed.
Alhoewel er veel samenzweringstheorieën zijn opgeworpen door de media wordt oever het algemeen aangenomen dat het een ongeluk was, veroorzaakt doordat een dronken chauffeur op hoge snelheid de paparazi probeerde te ontlopen'. Wellicht zal niemand ooit de ware toedracht kennen.
 
   

Nieuwe pagina 1uw eigen startpagina

© copyright WorldwideBase 2005-2009