header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Roy Orbison
 

 
   
Orbison, Roy (voluit: Roy Kelton), bijgenaamd: The Big O (Vernon, Texas, 23 april 1936 – Nashville, Tenn., 7 dec. 1988), Amerikaans popzanger en gitarist, was reeds op jonge leeftijd actief in de muziek en had, voordat hij in 1956 zijn eerste eigen plaat maakte, reeds songs geschreven voor o.a. Jerry Lee Lewis en The Everly Brothers. In de eerste helft van de jaren zestig behaalde hij met zijn galmende stem en veelal melancholieke songs grote hits, o.a.Only the lonely (1960), It's over (1964) en Oh pretty woman (1964). Halverwege de jaren zestig leek de carrière van deze steevast met zwarte zonnebril getooide zanger gebroken na enkele dramatische gebeurtenissen in zijn privéleven. Er werd een tijdlang nauwelijks iets van hem vernomen, maar aan het einde van de jaren tachtig ontstond er een ware Orbisonrevival.
Als lid van The Traveling Wilburys (met o.a. Bob Dylan, George Harrison en Tom Petty) keerde hij terug in de belangstelling. Door zijn plotselinge overlijden mocht hij niet meer meemaken dat zijn album Mystery girl (1989) een groot succes werd.
WERK: (behalve de genoemde): Albums: The legendary Roy Orbison (1990, compilatie, 4 cd's); Definitive collection (1995, compilatie). –Hitsingles: In dreams (1963); Goodnight (1965); Say you're my girl (1965); You got it (1989).
 
   

Nieuwe pagina 1uw eigen startpagina

© copyright WorldwideBase 2005-2009