header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Sting
(Gordon Sumner)

 
   
Gordon Sumner (beter gekend onder de naam Sting) werd geboren op 2 oktober 1951 als zoon van een kapster en een melkman.
Hij groeide op in de industriestad Newcastle. Zijn moeder speelde klassieke piano en hij leerde al snel zo goed spelen, dat hij een piano opleiding voor gevorderden kreeg aangeboden. Na enkele baantjes als leraar en wegwerker, verhuisde Gordon Sumner naar London om professioneel te gaan spelen. Daar ontmoette hij de Amerikaanse drummer Stewart Copeland, die hem ervan overtuigde rock te proberen. Samen met de Britse gitarist Andy Summers richtten de drie in 1977 The Police op. Het vernieuwende rock-reggae geluid dat The Police maakte brak definitief door met het nummer 'Roxanne'. De single bleek zo ontzettend succesvol dat platenmaatschappij A&M het eerste album van The Police getiteld, 'Outlandos D'Amour', zo snel mogelijk afmaakte.
De volgende albums van The Police werden 'Regatta De Blanc', 'Zenyatta Mondata' en 'Ghost In The Machine'. Ieder album was goed voor minstens één hitsingle. In 1983 wisten de drie leden van The Police hun stempel te drukken op de popgeschiedenis met de release van het album 'Synchonicity' en de hitsingle 'Every Breath You Take'.
Na een triomfantelijke wereldtour vond Sting dat hij alles bereikt had wat mogelijk was met The Police. Op de piek van hun populariteit, hief de band zichzelf op. De solocarrière van Sting is voor hem niet minder succesvol verlopen dan zijn tijd bij The Police. Zijn eerste album was het jazz-achtige 'Dream of the Blue Turtles', dat platinum haalde.
In 1991 kwam het album 'Soul Cages' uit, waarin hij het verlies van zijn ouders probeert te verwerken. Die overleden in dat jaar enkele maanden na elkaar. Het album 'Ten Summoner's Tales' klonk een stuk volwassener dan de voorgaande albums, en sleepte een felbegeerde Grammy in de wacht. Het in 1996 uitgebrachte album 'Mercury Falling' gaat over het onvermijdelijke ouder worden.
Sting is altijd al een politieke activist geweest en heeft zich onder andere ingezet voor het behoud van de Braziliaanse regenwouden en Amnesty International. Hij heeft ook een korte filmcarrière gekend, hij speelde onder andere in Dune, Brimstone and Treacle, Quadrophenia en een paar jaar geleden nog in Lock, Stock and two Smoking Barrels. De critici waren over het algemeen lovend over zijn acteerprestaties, maar Sting heeft zijn carrière als acteur nooit heel serieus genomen. Sting woont momenteel samen met zijn vrouw Trudie Styler, hun kinderen en hun honden in een landhuis net buiten London.
 
   

Nieuwe pagina 1uw eigen startpagina

© copyright WorldwideBase 2005-2009