header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Tino Rossi
 

 
   
De Italiaanse zanger Tino Rossi (met als echte naam Constantino Rossi), werd geboren op 29 april 1907 in Ajaccio. Moeder Eugènie en vader Laurent hadden acht kinderen, vier jongens en vier meisjes. Tino was het derde in de rij.
In 1934 verscheen zijn eerste plaatje bij het label Parlophone. Zijn opmerkelijke zachte tenorstem, waarmee hij praktisch drie octaven kon overbruggen, bleef niet onopgemerkt en zo werd het nummer 'Marinella' in 1936 een grote hit.
Tino Rossi wordt aanzien als één der eerste echte 'charmezangers', waarbij de Engelsen hem de bijnaam 'latin lover' toebedeelden. Niet enkel zijn stijl maar ook de enorme mogelijkheden met zijn stem stonden garant voor een sterke platenverkoop.
Er werd een eerste fanclub voor Tino Rossi opgericht, die bij zijn dood zo'n 22.000 leden telde.  In het jaar 1947 huwde hij Lilia Vetti, die hem in 1948 een zoon schonk : Laurent-Emmanuel.
Rossi had een dijk van een carrière ... 1.014 geregistreerde liedjes, een verkoop van in totaal méér dan 300.000.000 platen (jawel, u leest goed), waarvan bijvoorbeeld 'Petit Papa Noël' goed was voor 30 miljoen exemplaren, vertaald in twaalf talen.
In april 1982 besteeg hij voor de laatste keer het podium van het casino van Parijs, waar hij gedecoreerd werd door de toenmalige Franse president Mitterand. Hij overleed op 26 september 1983 aan darmkanker en werd bijgezet in het familiegraf in Ajaccio.
 
   

Nieuwe pagina 1uw eigen startpagina

© copyright WorldwideBase 2005-2009