header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Whitney Houston
 

 
   
Whitney Houston werd geboren op 9 augustus 1963 in Newark, New Jersey. Vanaf die dag wordt de kleine Whitney al geconfronteerd met muziek. Niet zo gek als je de dochter bent van Cissy Houston (van The Sweet Inspirations) en nichtje van Dionne Warwick !
Haar moeder helpt Whitney met het ontwikkelen van haar muzikale gave. Het meisje maakt op elfjarige leeftijd al deel uit van een gospelkoor. Al snel wordt ze achtergrondzangeres van Chaka Khan en Lou Rawls en treedt ze samen met haar moeder op tijdens concerten en nachtclubs.
Terwijl ze hard werkt aan haar carrière als zangeres is ze ook een topmodel. Zo is ze te zien op vele covers van tijdschriften zoals ‘Glamour’ en ‘Seventeen’.
Ze wordt ontdekt na een duet met Teddy Pendergrass. Dit lied 'Hold Me' uit 1984 werd een grote hit. Ze tekent een contract bij Arista Records.
Vervolgens verschijnt haar debuutalbum ‘Whitney Houston’ in 1985 met o.a. de hits 'You Give Good Love' en ‘The Greatest Love Of All’. Het album wordt een groot succes: wereldwijd worden er twintig miljoen exemplaren verkocht. De cd wordt daarmee het meest verkochte debuutalbum van een soloartiest in de geschiedenis.
In 1987 wordt het tweede album ‘Whitney’ uitgebracht. De zangeres schrijft opnieuw geschiedenis door als eerste vrouwelijke artiest op nummer 1 in de albumcharts binnen te komen. ‘I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me)’, ‘So Emotional’, ‘Love Will Save The Day’ and ‘Where Do Broken Hearts Go’ zijn de bekendste nummers van het album.
Whitney heeft in 1989 The Whitney Houston Foundation For Children opgericht voor kinderen met verschillende problemen zoals voor kinderen met AIDS en dakloze kinderen. Dit is niet de enige organisatie waar de zangeres zich enorm voor inzet. Vele organisaties met betrekking tot kinderen en AIDS kunnen rekenen op hulp van Whitney Houston.
Whitney’s derde album ‘I’m Your Baby Tonight’ komt uit in 1990. Dit album staat vol verschillende soorten muziek: ballads, dance en soul.
Het jaar daarop zong de succesvolle zangeres een lied dat opgedragen wordt aan de slachtoffers van de Golfoorlog. ‘The Star-Spangled Banner’ wordt meer dan een miljoen keer verkocht.
In de jaren daarop zingt Whitney vooral voor soundtracks, maar de duizendpoot laat ook weten dat ze acteertalent heeft. ‘The Bodyguard’ met tegenspeler Kevin Costner breekt wereldwijd records. Zo ook de soundtrack ervan: het wordt het meest succesvolle soundtrack uit de geschiedenis met als bekendste single ‘I Will Always Love You’.
Ook speelt Whitney in de films ‘Waiting To Exhale’ en The Preacher’s Wife’.
Whitney is sinds 1992 getrouwd met Bobby Brown . Een jaar later komt haar eerste kind, een dochter, Bobbi Kristina ter wereld.
Na acht jaar films en internationale tours komt de cd ‘My Love Is You Love’. Voor de single ‘It’s Not Right But It’s Okay’ sleepte Whitney haar zesde Grammy voor Beste Vrouwelijke R&B Artiest in februari 2000.
Het beste van Whitney kun je vinden op het album ‘Whitney: The Greatest Hits’ evenals op haar cd ‘Love Whitney’.
Het succes van Whitney Houston wordt de laatste paar jaar overschaduwd door ernstig drugsgebruik.
 
   

Nieuwe pagina 1uw eigen startpagina

© copyright WorldwideBase 2005-2009