header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 Dieren
Actualiteit

 

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

 

China wil zeldzame witte dolfijn van uitsterven redden  ( 12 december 2004 )
China wil verhinderen dat de laatste exemplaren van de witte dolfijn, een van de zeldzaamste dieren ter wereld, verdwijnen. De dolfijnen zullen worden overgebracht naar een reservaat, aldus het officiŽle persagentschap Nieuw China. Van de witte dolfijn resten amper nog een honderdtal exemplaren. Ze komen enkel in China voor.
Normaal zwemmen ze in de rivier de Yangtse, maar visvangst, de bouw van dammen en de vervuiling hebben hun populatie aangetast. Twintig jaar geleden waren er nog een 400-tal exemplaren. De regering heeft nu beslist om de walvisachtigen over te brengen naar een reservaat van 2.000 hectare groot in de centrale provincie Hubei. De komende weken start de verhuis. De witte dolfijnen worden ook wel eens levende fossielen genoemd, omdat ze ook 25 miljoen jaren geleden al rondzwommen. Biologen vrezen echter dat de witte dolfijn aan zijn laatste jaren op de aardbol bezig is.

Nieuwe ondersoort tijgerfamilie ontdekt    ( 9 december 2004 )
Wetenschappers hebben een nieuwe ondersoort ontdekt in de familie van tijgers. Na uitvoerig DNA-onderzoek van 130 tijgers uit Rusland, China, India en Zuidoost-Aziatische landen is gebleken dat een van de bekende ondersoorten eigenlijk in twee afzonderlijke groepen uiteen moet vallen.
De nieuwe ondersoort heet Panthera tigris jacksoni, genoemd naar de Brit Peter Jackson, een bekende natuurbeschermer

Voor eerst in 100 jaar zalm uit Seine gevist  ( 7 december 2004 )
Voor het eerst in honderd jaar is er in de Franse rivier de Seine een wilde zalm opgevist. Wetenschappers vingen de vis op 19 oktober nabij Aizier, tussen Rouen en de riviermonding ter hoogte van Le Havre.
De gevangen Atlantische zalm is 62 centimeter lang en 1,84 kg zwaar. Volgens het onderzoeksinstituut INRA is het een relatief jonge vis. Hij bracht een jaar door in zoetwater en nadien anderhalf jaar in de zee. Het beestje in kwestie zwom voor het eerst de rivier terug op op zoek naar een paaiplaats.
Als er nog meer zalm opduikt in de Seine, kan het erop wijzen dat de waterkwaliteit verbetert. Zalm is een goede indicator voor de gezondheid van het leefmilieu. Sinds het begin van de 20e eeuw verdween de vis geleidelijk uit het bassin van de Seine, een gevolg van de groeiende industrialisering en de bouw van stuwdammen. Die laatste werden een onoverbrugbaar obstakel voor de zalmen op weg naar hun paaiplaats stroomopwaarts van Parijs.
 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009