header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

De Alapaha Blue
Blood Bulldog

 

ideale gezelschapshond - veel beweging - speurhond - goede waakhond en afschrikker

 
LAND VAN HERKOMST : Zuid CaliforniŽ - Amerika

GESCHIEDENIS
De Alapaha Blue Blood Bulldog of 'Otto' is het resultaat van een fokprogramma dat over verschillende generaties door PaPa Buck Lane in Rebecca (Georgia/Amerika) werd uitgevoerd. Het programma was bedoeld om de 'plantage hond' van Zuid CaliforniŽ, die bijna uitgestorven was, te redden. Lana Lou heeft het over haar grootvader die altijd een Otto op het landgoed had. Men had maar ťťn Otto nodig, want deze hond was namelijk geschikt om als waakhond en als speurhond te functioneren. Toen PaPa Buck in 1943 stierf in een treinongeval, bewees zijn Otto zijn onsterfelijke trouw door het graf constant te bezoeken en te bewaken.

IDEALE RASKENMERKEN
Deze Otto is een goed ontwikkelde, niet overdreven bulldog met een breed hoofd, natuurlijke, hangende oren en een uitstekende snuit. Deze Alapaha weegt zo'n 47 kg. en de schofthoogte bedraagt een 61 cm. De vrouwtjes zijn over het algemeen een stuk kleiner en wegen gemiddeld een 34 kg. De kleur van deze hond varieert nogal : zwart, wit, blauw gemarmerd (sic), bruin-geel, bruin of gevlekt. De oren en staart worden nooit gecoupeerd. Het lichaam is stevig en overduidelijk zeer gespierd.
AARD
De Alapaha Blue Blood Bulldog heeft zijn naam vanwege een 'vleugje koninklijk bloed'. Deze honden zijn plichtsgetrouw en snel te trainen. De eigenaars beweren dat de hond alleen agressief is in verdedigend opzicht, en niet aan een ketting hoeft te liggen (mits het gebied waar de hond woont omheind is). Deze Otto's zijn actieve, atletische en aandachtige honden met een groot hart ... en scherpe tanden.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009