header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Banjara Greyhound

 

wilde hond - zichthond - groot wild jager - heeft veel beweging nodig

 
LAND VAN HERKOMST : India

GESCHIEDENIS
De Banjara is één van de Greyhounds die aan India toebehoort. Hij stamt af van de Sloughi of de Afghaanse Windhond. De algemene bouw van het lichaam verschilt niet van de andere Zichthonden van de groep. Omdat de hondententoonstellingen en de hondenliefhebberij in India nog niet zo ver ontwikkeld is als in het Westen, en omdat de functie van de hond zijn aanhang bepaalt (in plaats van de aanhang die de functie van de hond bepaalt), hoeven de werkende lopende honden van India niet raszuiver gefokt te worden puur en alleen om de raszuiverheid. Een India reiziger zal meedelen dat raszuivere Banjaras moeilijk te vinden zijn, omdat de meeste honden onopgemerkt paren met de gewone paria's.

IDEALE RASKENMERKEN
Deze zichthond is een goede rijzige hound met een flinke, gedefinieerde bouw. Het hoofd is lang en smal en wordt hoog gehouden zoals we dat van de hound gewoon zijn. De nek is lang en soepel en de rug is middelmatig breed en gespierd. Deze Banjara wordt beschreven als een steviger uitvoering van de Saluki met een meer vierkante snuit. De vacht is ruw maar zijdeachtig en over het algemeen zwart, met grijze of blauwe vlekken. De oren, benen en staart hebben wat meer franje. De schofthoogte bedraagt zo'n 68 tot 74 cm en het gewicht 23 tot 30 kg.
AARD
Er is een spreekwoordelijke relatie tussen de Banjara en zijn baas : wederzijds respect en bewondering zorgen voor het zuivere ras. De honden worden gebruikt in verschillende vormen van de jacht en algemeen werk. Er zijn geen Banjaras bekend die buiten India leven.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009