header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Boykin Spaniel

 

jachthond - klein wild jager - waterliefhebber - retriever - heeft veel beweging nodig

 
LAND VAN HERKOMST : Amerika

GESCHIEDENIS
Tijdens het begin van de twintigste eeuw waren hondenliefhebbers uit South Carolina getuige van het ontstaan van een nieuw hondenras. In hun zoektocht naar de eerste kalkoen-hond begonnen twee ambitieuze jagers van de boykin-gemeenschap met een zwerfhond. Deze hond bleek zo ontvankelijk voor de deskundige training van deze mannen, dat hij werd gekruist met Spaniel teefjes van verschillende rassen (vooral met de gehoorzame Springers en Amerikaanse Water Spaniels). Ook de Pointers en Chesapeake Bay Retrievers hebben tot de ontwikkeling van de Boykin bijgedragen. Kalkoenhonden moesten geduldig zijn en moesten stil en alert blijven tot het wild gevonden en geschoten was. Pas dan kon de hond zich bewegen of geluid maken. De Boykin past goed in de kleine vaartuigen die vaak gebruikt worden door de zuidelijke jagers op waterwild. Hij is zelfs zo succesvol dat South Carolina hem tot de officiŽle hond van de staat promoveerde.

IDEALE RASKENMERKEN
Deze Boykin Spaniel is groter dan een Cocker en even groot als de Amerikaanse Water Spaniel en de Springer Spaniel (die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van het ras). De schofthoogte bedraag 36 tot 46 cm, met een gewicht van 14 tot 17 kg. Zijn vacht is minder dicht en sluiker dan die van de Waterspaniel. De grote oren staan hoog op het hoofd en zijn bedekt met lang golvend haar. De snuit is breed en lang. De golvende of krullende vacht varieert in dichtheid, maar is waterdicht. De staart is gekruld en bevederd. Deze Boykin is effen leverkleurig.
AARD
Het is een fantastisch zwemmer. Zijn fijne neus en enthousiasme in het veld maken van hem een veelzijdig jager. Hij is volgzaam, plezierig en gehoorzaam, maar heeft ook zijn portie beweging nodig.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009