header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Chinook

 

zeldzaam ras - poolhond - bestand tegen alle weerstypen - veel beweging nodig

 
LAND VAN HERKOMST : Amerika

GESCHIEDENIS
De Chinook is een vroege Amerikaanse schepping, ontsproten aan het brein van Arthur Walden. Deze Walden wilde een hond die net zo snel was als de Huskies uit het Poolgebied en die net zo sterk was als de grote sledehonden. Walden creŽerde een halve Eskimo hond met een beetje St. Bernard. De Chinook heeft de trekkracht van welk sneeuwbeslagen trekpaard dan ook. Het ras kreeg de naam Chinook om de 'Chinook' te herdenken, de favoriete en onvermoeibare sledehond van de oprichter. Admiral Byrd's Antarktische expeditie (zie onze rubriek 'bekende figuren) werd bijgestaan door Chinooks, waarbij elke hond een gewicht trok van om en bij de 65 kg.

IDEALE RASKENMERKEN
Deze hond heeft een compact spierenstelsel dat goed past bij deze wonderlijke sledehond. Het lichaam is goed in balans : de borst is diep, een gemiddelde botstructuur en duidelijke, flexibele spieren. De vacht is medium en ligt tegen de huid aan. De snuit is krachtig en de tanden zijn duurzaam. De kleur van de Chinook is reebruin (goud reebruin). De oren zien eruit alsof zij door de wind omgeblazen en gebogen zijn en zij geven de hond een vreemde, bijna smekende uitdrukking. Het gewicht gaat van 29 tot 40 kg en de schofthoogte van 56 tot 66 cm.
AARD
Dit zijn trouwe en hard werkende sledehonden. Het uitvoeren van hun taak is het belangrijkste doel in hun leven. Naast het trekken van sleden is het ras ook buitengewoon geschikt als beschermer. Er wordt momenteel hard gewerkt om het ras meer in de belangstelling te brengen.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009