header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Cirneco Dell'Etna

 

klein wild jager - zichthond - bestand tegen alle weerstypen - wedstrijdhond

 
LAND VAN HERKOMST : SiciliŽ

GESCHIEDENIS
Net als de Podenco Ibicendo en de Faraohond had ook de Cirneco of Siciliaanse Hound oudere voorouders van het jachttype die van het Middellandse Zeegebied stamden. In SiciliŽ werd de Cirneco vele jaren raszuiver gefokt, vrij van hondenrassen van buitenaf. Hij is de enige hond die op de heuvels van de Etna jaagt. In vergelijking met de Faraohond en de Ibicendo is de Cirneco kleiner. Zijn jachtdrift richt zich voornamelijk op hazen en konijnen. Zijn lichtvoetige en delicate benadering maakt hem geschikt voor het jagen op grondvogels.

IDEALE RASKENMERKEN
De Cirneco is een zichthond met een verfijnde lichaamsbouw en staande oren die opvallend op zijn hoofd zijn geplaatst. Hij is verwonderlijk slank en scherp omlijnd. Het hoofd is mooi gevormd met opvallend de neus in dezelfde kleur. De vacht is kort en glad en de kleur van de Cirneco is geelbruin, maar witte vlekken zijn toegestaan. De schofthoogte bedraagt zo'n 43 tot 48 cm en het gewicht varieert van 8 naar 12 kg. De borst is relatief breed en de buik is meer opgetrokken dan bij andere honden.
AARD
Deze Siciliaan is een speelse en luchthartige zichthond en hij is sterk en onverschrokken bij koud en regenachtig weer. Vooral in ItaliŽ was met geÔnteresseerd in de Cirneco en laten we hopen dat in de toekomst nieuwe hondenliefhebbers deze makkelijk te verzorgen hond van ideale afmetingen in hun hart zullen sluiten, en zo voorkomen dat de hond in de vergetelheid raakt.
 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009