header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

American
Eskimo Dog

 

ideale gezelschaps- en huishond - veel beweging nodig - bestand tegen alle weerstypen

 
LAND VAN HERKOMST : Amerika
Varianten : Toy, Miniature en Standard

GESCHIEDENIS

De American Eskimo Dog is een nieuwe telg van een eeuwenoud geslacht, namelijk dat van de Keeshond en aanverwanten. Waarschijnlijk zijn de voorlopers in de 19de eeuw met immigranten uit Europa naar Amerika gekomen. Oorspronkelijk werd hij American Spitz genoemd, maar om onbekende redenen werd de rasnaam na 1910 omgedoopt in American Eskimo Dog. De 'Eskie' werd al eerder erkend door de United Kennel Club; in 1993 werd hij officieel erkend en op de rassenlijst van de American Kennel Club geplaatst. Het ras bestaat in drie variëteiten: toy, miniature en standard. Als alle noorse honden zijn Eskies trouw, alert en energiek.

IDEALE RASKENMERKEN
Schofthoogte voor reuen en teven: toy 22 tot 30 cm; miniature 30 tot 38 cm en standard 38 tot 48 cm. Uiterlijk: compact, evenwichtig lichaam; gemakkelijk, vrij gangwerk. De standaard Amerikaanse Eskimohond weegt een 9 tot 16 kg en de kleine slag Eskimohond weegt zo'n 4,5 tot 9 kg.  Kleur: liefst effen, zuiver wit, maar crèmig wit is ook toegestaan. Hoofd: brede, licht gewelfde schedel met een brede snuit; ovale, wijd uit elkaar geplaatste, donkerbruine ogen; driehoekige, staande, iets afgeronde oren. Staart: volbehaarde pluim, hoog aangezet en gekruld over de rug gedragen.
VACHT : recht, dik, zacht, dubbel, met dichte ondervacht en kraag rondom de hals.
KARAKTER : het gemakkelijke humeur van de Eskimohond maakt hem geschikt voor bijna elke woonsituatie.  Dit zijn voornamelijk gezelschapshonden en ze worden zelden gebruikt als werkhond.  Het zijn intelligente, geharde honden, die goed af te richten en gehoorzaam zijn.  In de sneeuw zijn ze zeer op hun plaats.
 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009