header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Bedlington Terriėr

 

klein wild jager - ideale gezelschapshond - ratterriėr - goede waakhond - behoeft speciale vachtverzorging

 


LAND VAN HERKOMST : Engeland

GESCHIEDENIS
De Bedlington Terriėr is genoemd naar een Engelse mijnwerkersstad. Ondanks zijn lief aandoende uiterlijk, is hij een pittige, zelfverzekerde en erg moedige hond. Zijn voorouders werden gefokt als jachthonden en ongedierteverdelgers. Ze waren iets kleiner en lichter van bouw dan hun moderne soortgenoten. Misschien is hij een mengeling van
de Dandie Dinmont Terriėr, de Poedel en de Whippet. Door zijn aantrekkelijk uiterlijk werd hij in ieder geval een populaire gezelschapshond. De Bedlington Terriėr paste zich al snel aan dit nieuwe leven aan. Hij is wel nog steeds een echte persoonlijkheid. Van oudsher was hij een ongediertebestrijder en jachthond (onder andere op hazen en vossen), maar nu voornamelijk een gezinshond.

IDEALE RASKENMERKEN
Schofthoogte: ongeveer 41 cm.  Afwijkingen van 2,5 cm naar boven of naar beneden zijn toegestaan. Uiterlijk: evenwichtig, gracieus lichaam; licht, vrij gangwerk. Kleur: blauw, leverkleur, zandkleur met of zonder tan aftekeningen op benen, borst, boven de ogen en onder de staart. Hoofd: nauwe schedel, diep, rond, met lange sterke snuit; kleine, driehoekige, fonkelende ogen; afgeronde oren die tegen de wangen hangen, m.a.w. een hangend oor.  Staart: middellang, spits en gracieus gebogen.
VACHT : de dekharen en wolharen zijn spiraalvormig gedraaid en samengevoegd.  VERHARING : bijna geen verharing.  DAGELIJKSE BEHANDELING : goed uitborstelen met een pinnenborstel.  GROTE BEHANDELING : scheren ( in model ), knippen, borstelen, kammen, wassen en drogen. Hoewel er voor allen standaardregels voor de modellering zijn aangegeven, volgt men bij de Bedlington Terriėr meestal 'fantasievariaties'. Jammer hierbij is dat hij vaak te kort wordt geschoren. Dat kan de oorzaak zijn van scheerbrand, irritatie van de huid en de hond kan lelijke zonnebrand oplopen.  VOOR- EN NADELEN VAN DE VACHT : vraagt veel borstel- en kamwerk. 
KARAKTER : moedig, gehoorzaam, lief voor kinderen, maar kan een enorme vechter zijn wanneer hij wordt uitgedaagd !
OPVOEDING : Bedlingtons zijn intelligent en snel van begrip, maar ook een tikje eigenzinnig. Ze reageren goed op uw stem, maar zo nu en dan is een correctie op z’n plaats.
ACTIVITEIT : de Bedlington Terriėr is net als alle andere Terriėrsoorten een actieve hond. Hij rent graag los rond. Een flat is op zich geen bezwaar, mits hij maar geregeld wordt uitgelaten en de kans krijgt een spelletje te doen.
SOCIALE AANLEG : dit ras gaat in de regel goed om met kinderen. Aan katten en andere huisdieren moet u ze al op zeer jonge leeftijd laten wennen. Bedlingtons kunnen over het algemeen redelijk goed met andere honden opschieten, maar laat ze niet in de buurt van dominante honden komen, want als ze eenmaal worden uitgedaagd, zijn ze verschrikkelijke vechters.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009