header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Belgische Mastiff

 

zeldzaam ras - geschikt voor reddingswerk - speurhond - agressief karakter

 
LAND VAN HERKOMST : België

GESCHIEDENIS
De Belgische Mastiff was een hond die aangelijnd bleef en gebruikt werd voor werk zoals dat van de St. Hubert type hounds, zoals volg- en speurwerk. Ongetwijfeld werd hij ook gebruikt als bewaker. Vanwege zijn merkwaardige gelijkenis met de grotere Franse hounds, stamt hij waarschijnlijk van Franse voorvaderen af, en veranderden de karakteristieke trekken van de hond naarmate zijn verblijf in België. Bij ons werd hij vaak gebruikt als 'trekhond', onder andere werd hij uitgekozen voor het trekken van mitrailleurwagentjes bij het Belgisch leger. De Belgische Mastiff werd zelfs ingezet tijdens de Eerste Wereldoorlog, waar heel wat exemplaren van deze prachthond sneuvelden. Na de Tweede Wereldoorlog bestonden er nog enkele, maar heden ten dage zou er geen enkele originele afstammeling nog in leven zijn. Wel zijn enkele echte Belgische liefhebbers momenteel bezig met de reproductie van dit ras.

IDEALE RASKENMERKEN
De Belgische Mastiff is een mastiff met een gecoupeerde staart en dit is één van zijn voornaamste kenmerken. De vacht is gestroomd of reebruin en de hond mag een donker masker hebben en/of asymmetrische witte vlekken. Zijn gespierde musculatuur, zijn sterke nek, zijn stevige botten en indrukwekkende schedel getuigen van een voortreffelijke kracht. De schofthoogte bedraagt 69 tot 78 cm met een gewicht van 45 tot 50 kg. De vacht is kort, glad en ruim.
AARD
Deze Belgische Mastiff is (of beter was) een onvermoeibare werker. Zijn beweging is vrij en krachtig, stevig en vast. Hij staat niet echt bekend als een vriendelijke hond, maar hij is toch liefdevol voor zijn onmiddellijke menselijke familie en trouw aan zijn baas. Het is een hond met een sterke drang om te beschermen. Hij moet de kans krijgen om zijn energie en angsten te ventileren.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009