header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Bergamasco

 

ideale gezelschapshond - veel beweging nodig - kuddedrijver - bestand tegen alle weerstypen - zelfstandig karakter

 
LAND VAN HERKOMST : ItaliŽ

GESCHIEDENIS
De Cane da Pastore Maremmano Abruzzese is niet de enige Italiaanse herdershond. De Cane da Pastore Bergamasco of Bergamasco ( Bergamaschi ) zoals hij vaak kortweg wordt genoemd, leeft al sinds jaar en dag als  schapen- en veehoeder in de Noord-Italiaanse Alpen.
Al eeuwen trekt deze hond op met herders, maar hij werkt ook zelfstandig met vee. Er wordt aangenomen dat deze honden verwant zijn aan de Herders uit het Oosten en door zwervende FeniciŽrs naar de streek van Bergamo werden meegebracht.  De Bergamasco verbergt een zeer gespierd lichaam onder een zware vacht.  Het is een bekwame en lenige hond, ondanks het feit dat hij eruit ziet alsof hij nogal wat last van zijn vacht ondervindt. 

IDEALE RASKENMERKEN
Weinig rassen hebben zo'n zware, touwachtige vacht, maar voor de Bergamasco betekent deze warmte en isolatie.  Ook zorgt de vacht voor een ondoordringbare buffer tegen aanvallen van roofdieren.  Anders dan bij de Puli en de Komondor is het haar op het hoofd, de schouders en de voorkant van de benen kort; op de rest van het lichaam is het haar vervilt in strengen. De vacht bereikt pas na vijf jaar zijn uiteindelijk uitzicht.  De vachtkleur is effen wit, maar ivoorkleurige, citroen- en sinaasappeltinten zijn toegestaan. Gespikkeld met verschillende kleuren ( peper- en zoutkleurig ) is ook toegestaan. Schofthoogte : van 56 tot 62 cm, met een gewicht van  26 tot 38 kg.
AARD : het is een eigenzinnige, maar ook gevoelige en opgewekte hond. Zijn intelligentie, trouw en bedrevenheid voor zijn taak hebben deze opmerkelijke hond op het nippertje voor uitsterven behoed.  Het ras beschikt over een ongelofelijke neus, waarmee hij zijn baas kan helpen om de lammetjes van mekaar te onderscheiden. 
 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009