header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Braque Dupuy

 

klein wild jager - jachthond - eenvoudig vachtonderhoud - speurhond - staande hond

 
LAND VAN HERKOMST : Frankrijk

GESCHIEDENIS
De Braque Dupuy ( of Dupuy Pointer of Pointing Dog ) behoort tot de rassengroep van de Continentale Staande Honden van het Brak-type.  Hij is de grootste van de Franse Brakken en staat hoog op zijn poten. Zijn exacte oorsprong is onbekend, maar men veronderstelt dat hij in het begin van de 19de eeuw reeds aanwezig was in Poitou. Hij is ook één van de oudste Brakken en heeft zodoende een meer 'hound-achtig' uiterlijk dan zijn verwanten. Deze zijn
de Braque d'Auvergne, de Braque d'Ariege, de Braque du Bourbonnais en de Braque Saint-Germain.  De Dupuy is niet alleen groot, maar ook elegant en buitengewoon snel ( voor zover men dat van een Brak kan zeggen ). Sommigen geloven zelfs in een inmenging van de Greyhound of de Sloughi. Deze Braque Dupuy is een uitstekende jachthond op grote terreinen of in open veld. De Franse Revolutie liet echter ook bij dit ras zijn sporen na en halveerde de Dupuy populatie. Slechts enkele exemplaren konden gered worden in de abdij van Argensols.  Hoewel deze Brak wel in het water wil ( moet ) werken, doet hij dit ( volgens de eigenaren van dit ras ) eigenlijk liever niet.  De officiële rasstandaard van deze hond werd in 1963 door de FCI gepubliceerd.

IDEALE RASKENMERKEN
De schofthoogte gaat voor reuen tot 68 cm en voor teven tot 66 cm.  Het gewicht bedraagt 22 tot 28 kg. De Braque Dupuy is een combinatie van soepelheid, lichtheid en sterkte. Hij bezit een schitterende kastanjebruin met witte vacht.  Het hoofd is lang, verfijnd en droog. De oren zijn hoog op de schedel geplaatst. De snuit lijkt op die van een ram, en heeft een geringe stop. De borst is groot en de buik licht opgetrokken. De staart zit laag. 
AARD :
deze Brak heeft een 'gehaast' karakter. Hij is intelligent en altijd actief tijdens de jacht. In open terrein heeft de Dupuy een benijdenswaardige snelheid.
 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009