header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Braque
Saint-Germain

 

klein wild jager - ideale gezelschapshond - jachthond - eenvoudig vachtonderhoud - staande hond

 LAND VAN HERKOMST : Frankrijk

GESCHIEDENIS
De Braque Saint-Germain ( of Saint Germain Pointer, Compiège Pointer ) behoort tot de hondenrassengroep van de Continentale Staande Honden van het Brak-type. Net als
de Engelse Pointers, stammen de Franse Pointers af van de Spaanse Pointer.  De geschiedenis van de Braque Saint-Germain kan worden teruggevoerd naar de donkere dagen van Louis XV, of zelfs vroeger. Schilderijen die vandaag de dag in het Louvre hangen, geven een indruk van de oudheid en zuiverheid van het ras. In de 18de eeuw werden deze eerste Brakken beschouwd als één ras. De Saint-Germain, erkend als apart ras, verscheen voor het eerst tijdens het bewind van Charles X. Reeds in de eerste helft van de 19de eeuw werd hij zeer gewaardeerd, hoewel hij toen minder 'verfijnd' was dan tegenwoordig. Hun elegantie viel erg in de smaak bij de toenmalige jagers uit Parijs. Hij is waarschijnlijk de mooiste onder de bruikbare Franse Pointers. Deze Braque Saint-Germain is elegant en goed geproportioneerd. Het is een soepel gebouwde hond, met niet minder zware botten dan zijn collega Pointers.

IDEALE RASKENMERKEN
De schofthoogte bedraagt voor reuen 50 tot 62 cm en voor teven 54 tot 59 cm. Het gewicht gaat van 18 tot 26 kg. Hoofd : uitstekende achterhoofdsknobbel, gewelfde schedel; het voorhoofd is breed maar niet overdreven. Duidelijke stop. Het voorhoofd is lang, recht of licht gewelfd. De snuit is sterk en middelmatig lang. Sterke en witte tanden. De neus is donkerroze, groot en iets voor de lippen uitstekend. Wijde neusgaten; dunnen lippen, enigszins hangend en roze aan de binnenzijde evenals het verhemelte. Ogen : groot en goed geplaatst; goudgeel met een heldere, openhartige, vrijmoedige en zachte uitdrukking. Oren : korter dan die van de oude Braque, maar langer dan die van de Pointer; op ooghoogte aangezet; goed van het hoofd afstaand voordat zij vallen. Dunne en soepele huid. De hals is sterk, lang, goed bespierd en licht gewelfd; hij mag lichtjes naar onderen buigend gedragen worden. Lichaam : brede en diepe borst, tot de ellebogen reikend; lange ribben. Rug moet kort en recht zijn; lendenen licht gewelfd en tamelijk kort. Het kruis is bottig; de punt van het kruis steekt iets uit en loopt iets af. Staart : in het verlengde van de rug ingeplant, maar niet verder reikend dan de punt van de sprong; dik aan de wortel en in een zeer dunne punt uitlopend. Hij moet horizontaal gedragen worden. Ledematen : sterke, lange, iets schuine schouders; goed bespierd en bevallig; voorbenen recht met stevig bot, ellebogen volkomen recht en korte, rechte middenvoeten. Rechte dijen, goed gevuld, sterke benen; brede, rechte sprongen, niet naar binnen of buiten gedraaid; onderste deel van het been is kort en verticaal. Voeten : lang, smal, met gesloten gewelfde tenen; voetzolen zijn hard en sterk. De vacht : het haar is kort maar niet te fijn, doch nooit grof. Kleur : witachtig met oranje spikkels; het oranje kan gemengd zijn met enkele witte haren; enige geringe vlekken zijn toegestaan doch niet gewenst.
AARD :
de Braque Saint-Germain vervult helemaal de wensen van een jager die een effectieve jachthond en onverslaanbare metgezel wil hebben. Deze behoudende, bereidwillige en stille hond is een gehoorzaam gezelschapsdier.
ACTIVITEIT :
de hond heeft behoefte aan voldoende ruimte en lichaamsbeweging.
 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009