header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Braque de Toulouse et de l'Ariège

 

ideale gezelschapshond - jachthond - eenvoudig vachtonderhoud - goede waakhond

 


LAND VAN HERKOMST : Frankrijk

GESCHIEDENIS
De naam van de Braque de Toulouse et de l' Ariège ( of Ariège Pointer ) is even lang als het moeilijk is om fotomateriaal over deze hond te vinden. In tegenstelling tot de meeste andere Franse Pointers die naar hun omgeving werden vernoemd, stamt deze Braque d' Ariège niet af van de inheemse Hounds van zijn omgeving. Dit weten we zeker, omdat de Hound van Ariège een zuivere ontwikkeling is uit de 20ste eeuw. De meest aannemelijke theorie aangaande hun creatie is dat zij een oude kruising vertegenwoordigen tussen de Spaanse Pointer en de Bracco Italiano. De Ariège ontving nieuw bloed tijdens de 20ste eeuw, voornamelijk van de Braque Saint-Germain, maar ook van de Braque Français.  De kruisingen resulteerden in een gladdere en snellere hond. De Braque de Toulouse et de l' Ariège, die groot en levendig is, was eens een langzame en rustige jager, maar is nu lichtvoetiger en eleganter. Hij blijft echter één van de grootste en krachtigste van de Franse Pointers. Het is een grote, zeer waardige hond van edel ras en toch elegant ondanks zijn groot formaat en stoerheid.

IDEALE RASKENMERKEN
De schofthoogte gaat van 60 tot 67 cm en het gewicht bedraagt 25 à 30 kg. Hoofd : de schedel is eerder smal dan rond; tamelijk breed en gewelfd, duidelijk zichtbare achterhoofdsknobbel. De neus is roze of bruin, licht van kleur, met goed open neusgaten. Lange en rechte neusrug. Fijne lippen, naar beneden gericht maar niet hangend; snuit een vrijwel vierkant voorkomen. Ogen : goed open, met een vrijmoedige en intelligente uitdrukking. Oren : zeer fijn, met een vouw, enigszins naar achteren aangezet en staan van het hoofd af. Hals : lang, elegant, sterk, met lichte keelhuid. Lichaam : brede en diepe borst die reikt tot de elleboog. Tamelijk lange en licht gewelfde rug. Tamelijk lange lendenen, gewelfd, gespierd en vrij breed. Het kruis is enigszins hellend. De flanken zijn plat en vrij goed gewelfd. Staart : lang en tamelijk laag aangezet; wordt heel dikwijls ingekort. Ledematen : rechte schouders, enigszins plat en breed; onderbeen is recht en heeft sterk bot; vrij lange en iets schuine middenvoeten. Rechte, goed gewelfde en gespierde dijen; sterke sprongen. Hazenvoeten. Vacht : fijn en niet glanzend. Kleur : wit met onregelmatig geplaatste oranje of kastanjekleurige vlekjes, die soms alleen op de huid voorkomen. Bij sommige exemplaren komen alleen de vlekjes voor.
AARD :
deze hond kan soms behoorlijk koppig zijn. Zijn baas moet een relatief dominante persoonlijkheid hebben. Hij is behoorlijk intelligent en reageert goed op de juiste training. Indien hij van jongsaf goed wordt aangepakt, maken zijn elagantie, zijn evenwichtig temperament en zijn mooie vacht hem tot een fijne gezelschapshond.
ACTIVITEIT :
deze hond vraagt de nodige ruimte en lichaamsbeweging.
OPVOEDING :
deze hond heeft een heel consequente opvoeding en een vastberaden eigenaar nodig.
 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009