header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Braque Français de Grande Taille

 

ideale gezelschapshond - eenvoudig vachtonderhoud - speurhond - staande hond

 LAND VAN HERKOMST : Frankrijk

GESCHIEDENIS
De Braque Français de Grande Taille (of Grote Franse Pointer, Braque Français-Pyrenese Type) behoort tot de Continentale Staande Honden van het Brak-type. Het Pyreneeëngebied wordt opgeluisterd met deze jachthond van formaat.  Hij is daar al vele jaren aanwezig als populaire jachthond. Hij is nauw verwant aan de Spaanse Pointer en hij ziet eruit als de uitgestorven en veel besproken 'Zuidelijke Hound'.  Zijn uiterlijk bevestigt inderdaad enige inbreng van de Hound in zijn bloed. Met zijn neus hoog in de lucht is dit een uitstekende speurhond, met een fantastisch Franse 'noblesse-oblige houding' ten opzichte van de jacht.  Hij beoefent die jacht heel serieus en professioneel. Het hoofd van deze hond is zo indrukwekkend als zijn neus gevoelig is. De Grote Franse Pointer is groot van stuk; hij is in feite groter dan de Engelse Pointer, het ras dat de maatstaf voor alle Europese jachthonden is geworden, maar die in feite afstamt van de oude Franse Staande Hond. De Braque Français heeft een edel voorkomen, krachtig maar niet te zwaar, stevig en met sterke ledematen.

IDEALE RASKENMERKEN
De schofthoogte varieert van 56 tot 65 cm, met een gewicht tussen de 25 en de 32 kg. Het hoofd is niet te zwaar maar wel groot. Bijna platte schedel, of zeer weinig gewelfd. Licht aangegeven middengroef. Achterhoofdsknobbel niet zeer duidelijk. De stop is duidelijk, maar zonder nadruk. De snuit is recht, massief, rechthoekig, met hangende lippen en rimpelige mondhoeken. De neus is breed en bruin. Goed open neusgaten. De ogen zijn goed open en goed in de oogholten geplaatst. Bruin of donkergeel, met een nadenkende, aanhankelijke uitdrukking. Oren : middelmatig lang, op ooghoogte geplaatst. Niet te breed bij de aanzet, lichte vouw en aan de punt licht gerond. Eén of twee verticale rimpels op de wangen, ter hoogte van of iets onder de ooraanzet. De hals is behoorlijk lang; nekaanzet iets gebogen. Geeft een tamelijk dikke indruk, gezien de keelhuid. Lichaam : borst is breed, diep en reikt tot de elleboog. Ronde ribben, zonder overdrijving. Stevige, rechte, soms iets lange rug, doch altijd sterk en vast. De lendenen zijn kort en gespierd; licht gewelfd. Het kruis iets van de ruglijn aflopend. Goed uitstekende heupen. Staart : meestal ingekort; in het verlengde van het kruis; een lange staart wordt, indien goed gedragen, niet als fout aanzien. Ledematen : schouders zijn zeer gespierd en matig schuin. Rechte, brede en gespierde voorbenen. Elleboog goed geplaatst. Sterke middenvoeten. De dijen zijn stevig, maar niet steeds zeer gehoekt. Brede sprongen, matig gehoekt en laag. Compacte voeten, bijna rond of licht ovaal met dikke voetzolen en sterke nagels. Vacht : tamelijk dik en glad, fijner op het hoofd en de oren. Kleur : wit, met meer of minder donkerbruine vlekken, met of zonder schimmel, of geheel bruin en schimmel en soms bruinschimmel zonder vlekken. Sporen van bleek roestbruin boven de ogen, op de lippen en de benen.
AARD :
het temperament van de hond, net als zijn structuur, is evenwichtig en duurzaam.  Hij is een heel bewonderde jachthond in Frankrijk en wordt enorm gewaardeerd als gezelschapshond.
ACTIVITEIT :
deze hond heeft voldoende ruimte en lichaamsbeweging van doen.
 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009