header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

De Canadese Eskimohond

 

ideale gezelschapshond - groot wild jager - bestand tegen alle weerstypen - poolhond

 


LAND VAN HERKOMST : Groenland

GESCHIEDENIS
De Canadese Eskimohond ( of Husky, Exquimaux, Canadian Eskimo Dog ) wordt door velen beschouwd als de beste sledehond van alle Poolrassen.  De Eskimohond vindt zijn oorsprong in Groenland.  Bij de Canadezen en de InuÔten (plaatselijke bevolking) staat het ras bekend als Kingmik.  Toen deze hond ontdekt werd, was hij het antwoord op een ernstig transportprobleem dat al lang bestond bij de Eskimo's.  De Eskimohond is de 'ware Husky'; terwijl de meeste mensen denken dat de Siberische Husky de ware Husky is, wat dus niet correct is.  Deze laatste heeft veel van de roem opgeslorpt, die eigenlijk aan deze Canadese Husky toekomt.  De Siberische Hond is slechts een fractie van de machtige Husky van Canada.  De ijsbeer is het meest indrukwekkende onderwerp van de jacht, van deze hond.  De Canadese Eskimohond heeft een zware vacht en is een harde werker en sledehond.  Zijn enorme mogelijkheden komen duidelijk naar voor in z'n met stevige botten gebouwde schouders, zwaar gespierde benen, diepe borst en totale balans.  Het is een compacte en efficiŽnt gebouwde hond.  Nauwe aanverwanten van deze Canadese Eskimohond zijn de Groenlandhond, de American Eskimo dog, de Alaska Malamute, de Samojeed en de Siberische Husky.

IDEALE RASKENMERKEN
Het hoofd van de Eskimohond is breed en wigvormig. Schofthoogte : 51 tot 69 cm en gewicht : 27 tot 48 kg.  De bovenvacht is ruw en is 7 tot 15 cm lang.  De ondervacht is ondoordringbaar en ruim.  Deze honden komen voor in elke kleur of combinatie van tinten.
AARD : de kracht en de enorme afmetingen van deze hond bekoort een groot aantal mensen.  Als sledehond kent hij zijn gelijke niet en als gezelschapsdier is hij een trouwe vriend en de favoriet van de kinderen.
BIJZONDERHEDEN
Door de komst van onder andere de sneeuwscooter komt de toekomst van de sledehondenrassen zwaar in het gedrang. Niet alleen in Alaska hebben deze honden het moeilijk, ook in Canada gaat het niet goed met de sledehonden. In de Inuit-staat (Eskimo-staat) Nunavut, in het noordoosten van Canada, worden de sledehonden nauwelijks meer gebruikt. De Inuit ( plaatselijke bevolking ) gebruiken sneeuwscooters en verzorgen hun honden soms nauwelijks. Een Nederlandse organisatie Arctic Life probeert in samenwerking met locale mensen de sledehondencultuur weer nieuw leven in te blazen. De in Nederland wonende Colombiaanse fotograaf Antonio Quintero was de eerste die in Nederland, na een aantal bezoeken aan Canada en Groenland, aan de noodbel trok over de slechte behandeling van de sledehonden.
 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009