header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Cane Corso

 

gezelschapshond en waakhond - vraagt weinig onderhoud - veedrijversafkomst - heeft ruimte nodig

 
LAND VAN HERKOMST : ItaliŽ

GESCHIEDENIS
Deze Italiaanse hond is verwant aan de Mastino Napoletano. Hij behoort tot de groep van de Molossers, waaronder ook de Bull Mastiff, de Old English Mastiff, de Mastino Napoletano en de Bordeaux Dog behoren.  De Cane Corso is lichter gebouwd. Hij werd ooit ingezet als vecht- en jachthond. Maar later kreeg hij vreedzamere taken, zoals het drijven van runderen en varkens. Tegenwoordig is hij vooral waakhond. Eind 1996 werd hij door de FCI als voorlopig ras erkend.  Hij is leergierig en stabiel van aard. Ondanks zijn kracht is hij vriendelijk. Hij heeft wel veel bewegingsdrang en moet goed worden begeleid; dit is geen hond voor de stad. Ook in ItaliŽ, zijn land van herkomst  is hij zeldzaam.

IDEALE RASKENMERKEN
Schofthoogte: reuen 64 tot 68 cm, teven 60 tot 64 cm. Hiervan mag 2 cm naar boven of naar beneden worden afgeweken.  Gewicht : reu 42 tot 50 kg en teef 38 tot 45 kg.  Uiterlijk: gespierd, groot lichaam; krachtige gangen. Vacht : dik, dicht en hard. Kleur : allerlei kleuren grijs en geel, ook gestroomd. Hoofd: brede, vlakke schedel met een brede vierkante snuit; wijd geplaatste, amandelvormige, donkere ogen; wijd geplaatste, gecoupeerde driehoekige oren, in Nederland ongecoupeerd. Staart: dik, hoog aangezet en tot op 1/3 van de lengte ingekort.
AARD : de Cane Corso is een vriendelijke, actieve en sterke hond.  Hij is gelijkmatig van temperament en makkelijk te trainen.  Hij is lief voor kinderen.
ACTIVITEIT : hij heeft veel en geregelde beweging nodig.  Deze hond voelt zich het best thuis op de buiten.

 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009