header_honden

Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
   


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

A    B   C    D    E    F    G    H       J    K       M    N    O    P    Q    R    S    T    U    V    W    X       Z

Chortaj

 

klein wild jager - zichthond - eenvoudig vachtonderhoud - goede waakhond

 
LAND VAN HERKOMST : Rusland

GESCHIEDENIS
De Chortaj of Europees-Russische Steppe Windhond behoort tot de Zichthonden van Rusland. Die hebben de tand des tijds doorstaan en zijn nog steeds actief jagend op de ruime steppen. De traditie van het jagen te paard met een aantal staarhonden en een valk, stamt af van de Kozakken en de Tartaren, en wordt in stand gehouden door de hedendaagse jagers. De Chortaj, samen met de Zuid-Russische Steppe Windhond, wordt nog steeds gebruikt bij de jacht op het overvloedige wild van deze vlakten.

IDEALE RASKENMERKEN
De Chortaj is een grote hond met een harde vacht, een lange nek en een gewelfd lichaam. Zijn bouw is steviger en grover dan die van de Engelse Greyhound van de Westerse Wereld. De vacht is superefficiënt, dik en voelt glad aan. De kleur is meestal effen, maar dit is niet belangrijk. De vorm is goed gebalanceerd en pezig. Het hoofd is lang en smal met weinig stop. De borst is breed en diep met opgetrokken buik. De oren zijn roze. De Chortaj heeft een schofthoogte van zo'n 63 tot 66 cm.
AARD
Het Kynologisch Congres van 1952 koos de Chortaj als één van de inheemse Russische rassen die het waard zijn om te beschermen. Zijn sterke jachtmogelijkheden en gehardheid maakte hem tot de keuze van de fervente jager en zijn gladde gemakkelijk te verzorgen vacht en gemiddelde eetlust maken hem tot een ideale partner.
 

naar hondenrassen >>

 

Nieuwe pagina 1

© copyright WorldwideBase 2005-2009